Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Lenovo K6 Note - "Fastboot mode"

dziki2000 06 Nov 2018 14:25 7284 4
    dziki2000
    Level 9  
    Witam, może ktoś jest w stanie mi pomóc z telefonem Lenovo K6 Note.
    Telefon został uderzony i do wymiany poszedł wyświetlacz, po wymianie zapala się okno ładownia i pasek "Fastboot Mode", hard reset nie pomaga, oddałem nawet tel. do naprawy ale chłopina się poddała :)
    Z góry dzięki za każdą dobrą radę
    Lenovo K6 Note - "Fastboot mode"
  • Helpful post
    ihuarraquax
    Level 1  
    Właśnie to przerabiałem wczoraj.
    Szukałem dobrych rad w Internecie. Znalazłem takie typu "wylutuj trzeci warystor", ale to nie dla mnie.
    Znalazłem inne: przyciskać oba przyciski - "włącz" i "głośność" (te z prawej) - naraz.
    Naciskam, czekam, po paru sekundach na chwilę gaśnie, po czym włącza się i od razu przechodzi w znajomy, niepożądany tryb.
    Poddałem się, odgrzebałem wszystkie dokumenty zakupu, doczytałem, co muszę przynieść, żeby oddać telefon do naprawy. Załatwiłem sobie nawet inny telefon, żeby potem przełożyć kartę.
    Ale jeszcze miałem kilka spraw wcześniej, i gdzieś utknąłem na kwadrans. Zabijając czas, zacząłem naciskać te przyciski.
    Znowu to samo. Gaśnie, podnosi się, tryb Fastboot.
    Potem zacząłem naciskać tylko dolny. Potem tylko górny. I w którymś momencie... zaskoczyło. Chyba przy górnym. Odblokował się i działa do dziś.
    Nie wiem, czy to dobra rada.
    lobotom_
    Level 9  
    Fastboot mode załącza się podczas uruchamiania telefonu gdy przytrzymasz jednocześnie przycisk power i vol-. Może przycisk ściszania się zawiesił. Spróbuj go rozruszać a jak nie pomoże to być może jest taśma przycisków do wymiany.
    dziki2000
    Level 9  
    próbowałem, próbowałem i nic..., oddałem do magika i też się poddał, wymiana płyty głównej załatwiała sprawę
    dziki2000
    Level 9  
    próbowałem, próbowałem i nic..., oddałem do magika i też się poddał, wymiana płyty głównej załatwiała sprawę

Dodano po 46 [sekundy]:

wymiana płyty głównej