Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna ii - Otwieranie/zamykanie auta

krismexo 07 Nov 2018 22:53 1578 8
    krismexo
    Level 5  
    Witam posiadam renault laguna ii 2004 initiale paris ( 2.0 16v 135km, posiada hands free lecz nie uzywam chyba włączone), posiadam problem mianowicie aby otworzyc auto musze uzyc karty czesto blisko klamki lub obok auta( blisko) by je otworzyc czasem trzeba pare razy nacisnac by otworzyc na obu kartach ten sam problem, co moze byc przyczyna ? Wina jakiegos odbiornika ?
    Piotrix48
    Level 16  
    Wymien baterie w pilocie. Mi pomogło jeśli chodzi o otwieranie z przycisku. Karta 3 przyciskowa ma w srodku dodatkowy akumulator ladowany indukcyjnie sluzacy do zasilania nadajnika HF. Jeśli HandsFree ci nie dziala to wina moze byc w karcie lub w pojezdzie. Musisz wtedy wykonac diagnostyke czujnikow w dzwiach ,bo czesto one ulegaja zabrudzieniu itp.
    krismexo
    Level 5  
    Właśnie problem taki że ja głównie używam karty z dwoma przyciskami A tam bateria nowa, dlatego myślałem czy to nie wina odbiornika
  • Helpful post
    ZAHYR
    Level 32  
    Jeżeli obie karty sprawne, nie rozbierane itd to na 90% wina leży po stronie czytnika kart (są wersje z hf i bez).
    krismexo
    Level 5  
    Mam czy z hf więc zostaje wymiana czytnika
    kaczor2502
    Level 14  
    najlepiej by było sprawdzić karty czy w ogóle jest wysyłany sygnał, to że dioda mruga to nic nie znaczy. Widzę że jesteś z Chorzowa, jak coś jestem z Bytomia i zajmuję się tymi kartami, Jak coś możesz podjechać sprawdzi się czy karty cokolwiek wysyłają. Jeśli wysyłają są 2 opcje .... czytnik lub karty były dorobione i są chińskimi zamiennikami. Jak coś w linku masz namiary na mnie https://www.olx.pl/oferta/kodowanie-dorabiani...-renault-bytom-szombierki-CID619-IDcuKWH.html
    krismexo
    Level 5  
    problem jest nadal
    bubu1769
    Level 42  
    Według schematów tu gdzieś powinna być antena/wzmacniacz 1342, warto by do tego zajrzeć.
    Renault Laguna ii - Otwieranie/zamykanie auta
    Jeśli masz jedną kartę z HF to sprawdź jeszcze czy możesz mając ja przy sobie otworzyć sam bagażnik, bez otwierania pozostałych zamków oraz czy funkcja HF działa przy przednich drzwiach.
    krismexo
    Level 5  
    W przednich drzwiach napewno nie działa, bagażnik muszę sprawdzić.