Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSAWEK101 wrote:Tzn jakich paneli?, te ze zdjęcia pierwszego postu to jakiś noname żaden amerisolar, czyli napisali sobie co chcieli.
SAWEK101 wrote:Zerknij na moje, przyszły w jednej palecie, fajne co ?
Ja teraz jak miałbym coś kupić najpierw bym chciał to pomacać, nie zdecydowałbym się drugi raz na taki zakup przez neta.
I nie leć za bardzo na moc maksymalną.
ACCel wrote:Prąd zwarcia w połączeniu z pomiarem światła mówisz? A jak interpretować wyniki tego pomiaru?
elektrycznysolar.pl wrote:
Poza wadami estetycznymi ( brak symetrii), Twój generator PV ma prawdziwe wady techniczne . Chodzi o niezachowane odległości od kalenicy i okapu dachu. Dodatkowo w Twoim przypadku znacznie korzystniejsze technicznie było ułożenie modułów poziomo . Chodzi o uzyski zimą przy częściowo zaśnieżonych modułach, Kto Ci to zakładał?
Lepiej było wziąć fachowca z doświadczeniem, niż samemu popełniać podstawowe błędy.
SAWEK101 wrote:[...] nigdy nie dam modułów poziomo, w poprzedniej instalacji upaliło mi wszystkie 3 diody obejściowe w module jak myślisz dłaczego ? [...]
Slak68 wrote:Żenada. Znowu oszczędzanie na klientach... czyli najlepiej wymienić na większe...