Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 406 - problem z przednią szybąa

Kotokoto 10 Lis 2018 22:18 129 6
  • #1 10 Lis 2018 22:18
    Kotokoto
    Poziom 3  

    Witam szanowne forum. W moim peugeocie 406 wystąpił problem, mianowicie przednią szybą od strony pasażera nie chce się otworzyć. Ani pilot od strony pasażera, ani ten od strony kierowcy jej nie ruszają. Sam silnik ma w porządku, dopiero co go rozebrałem i sprawdziłem, jeżeli chodzi o napięcia na zamykaniu - na chwilę obecną nie mam czym tego sprawdzić. Silnik przed zamontowaniem sprawdziłem podłączając go i uruchamiając poprzez pilota sterowania. Reagował na podnoszenie, jednak przy opuszczeniu - zero reakcji. Dodam tylko że swojego czasu, kiedy nie reagował na pilota od strony pasażera, reagował na tego od kierowcy. Szukałem tu na forum podobnych tematów, jednak tylko jeden zawierał podobny problem w czyjejś odpowiedzi na inny problem. Miałby ktoś jakiś pomysł? Z góry przepraszam jeśli popełniłem jakiś błąd, jest to mój pierwszy temat tutaj. Pozdrawiam.

    0 6
  • #2 10 Lis 2018 22:51
    pepe150
    Poziom 34  

    Do sprawdzenia przewody w przelotce miedzy drzwiami, a karoserią.
    Sprawdź jeszcze przyciski w "panelu" sterowania. Miałem taki przypadek, że przyciski przestały działać od strony kierowcy (na szybę pasażera) przestały działać, a od strony pasażera wszystko działało. Wystarczyło rozebrać przełącznik i wyczyścić styki.

    0
  • #3 11 Lis 2018 20:06
    Kotokoto
    Poziom 3  

    Wątpię, żeby problem tkwił w kablach, bo silnik reaguje na podnoszenie szyby, ma problem tylko z otwarciem, a gdyby chodziło o kable na przelotce to przypuszczam, że silnik nie chodziłby w ogóle.

    Szukałem schematu bezpieczników na model wyprodukowany w 1999, ale raz że nie potrafiłem się rozczytać ze znalezionych informacji, to dwa, gdyby chodziło o bezpiecznik to zamykanie pewnie też by nie działało. Dodam tylko że szyba od strony kierowcy działa bez problemu. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

    0
  • #4 11 Lis 2018 20:11
    jarekstryszawa
    Poziom 20  

    Do sprawdzenie przełącznik- miałem tak u siebie, pomogło czyszczenie styków.

    0
  • #5 11 Lis 2018 21:07
    Kotokoto
    Poziom 3  

    Właśnie skończyłem czyścić styki, niestety to nie to było problemem.

    0
  • #6 11 Lis 2018 22:23
    pepe150
    Poziom 34  

    Podaj rocznik auta, bo nie wiemy czy to przedlift czy polift.
    A tam się zmieniła elektryka.

    0
  • #7 12 Lis 2018 09:23
    Kotokoto
    Poziom 3  

    Podałem rocznik w poprzedniej odpowiedzi, ale racja, w temacie o tym zapomniałem. Autko jest z 1999

    0