Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Yaris 1.4 benzyna. 2011 - Silnik długo kręci żeby odpalić

daw93id 13 Nov 2018 07:51 2733 12
    daw93id
    Level 6  
    Witam. Mam problem z Yarisem. Otóż dziś z rana silnik kręcił ale nie chciał odpalić, udało się dopiero po kilku może kilkunastu próbach. Wcześniej zdarzały się podobne sytuacje o dpalal dopiero za 2/3 razem. Pamiętam też sytuacje jak zadusilem silnik i przy próbie ponownego uruchomienia miałem podobną sytuację. Może podpowie ktoś od czego tu zacząć? Dodam, że jak już odpali to następne rozruchy odbywają się bez problemu.
    jerry1960
    Level 36  
    Kiedy wymieniane świece zapłonowe , filtr paliwa jeżeli występuje, filtr powietrza. Jakie jest ciśnienie sprężania. Jakie błędy na komputerze.
    daw93id
    Level 6  
    Powietrza wymieniany regularnie, paliwa brak, wyrzucilo błąd p 1604
    daw93id
    Level 6  
    Byłoby pięknie gdyby było po polsku 😃
  • Helpful post
    4495redberet
    Level 27  
    No pod koniec widać że chodzi o przekaźnik,prądy może tu bym szukał. Powinna być jaka rozpiska przekaźników, bezpieczników. Często jest pod tym dekilekiem od puszki przekaźników. Chodzi o zasilanie pompy paliwa chyba.
    daw93id
    Level 6  
    Może posiada ktoś schemat przekaźnikow, bo nic nie mogę znaleźć?
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    daw93id wrote:
    paliwa brak

To jeśli paliwa brak to trzeba tego paliwka zatankować :-)
    daw93id wrote:
    wyrzucilo błąd p 1604

Błąd ten oznacza niskie ciśnienie zasilania silnik w paliwo a dokładniej mówiąc problem z paliwem (zapchany filtr, zużyta pompa, brak zasilania pompy itp.)
    Czy silnik nie dymi na niebiesko? Nie bierze oleju?
    daw93id
    Level 6  
    Brak filtra paliwa.
    Silnik nie Dymi i nie bierZe oleju.
    4495redberet
    Level 27  
    Jak to brak filtra paliwa??? Bez filtra to raczej nic długo nie pociągnie. Wtryski raczej lekko nie mają.
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    daw93id wrote:
    Brak filtra paliwa.

No to do czyszczenia wszystko na drodze pompka paliwa - powrót paliwa czyli wszystkie wtryski i tak dalej.
    Ja osobiście z doświadczenia wiem, że powinny być dwa filtry paliwa. Jeden to sitko montowane na ssaniu pompy paliwa(w baku paliwowym) a drugi powinien być w okolicach silnika od strony pasażera.
    daw93id
    Level 6  
    Chciałem zakupić filtr paliwa to powiedziano mi że nie ma w tych autach filtra paliwa, też mnie to zdziwiło.