Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] technika m40/57g-gb-ftcu-uk - szukam wsadu U16 (mx25L3206e)

Zdzichu 13 Nov 2018 12:19 588 8
    lisek
    Service technician RTV
    Zobacz efektz z tym wsadem pod 32"
    Link
    - zalecaja pozostawić początkowe 3 578 580 bitów
    - reszta do usuniecia ( dane o panelu, ibla bla) i potem wgrać w nowy zakupiony ukłąd
    (podobno daje takze z tym pozostawieniem na org. zgraanym wsadzie , i ile nie masz FF)
    Spoiler:
    erase everything from the address 38704C to 3FFFFF hexadecimal, while 3FFFFF is the last address of the file.
    Delete means that all the bytes (data) from the specified address to the last address change there on the FF hexadecimalne (11111111 in binary, 255 decimal)...

Ta płyta pod model kol. kosztowała "grosze" Link_£19
    - obecnie b. cięzko do zakupu
    Zdzichu
    Level 32  
    Telewizor się uruchomił na wsadzie od billobirillo wgranym do starej pamięci, bo nowej jeszcze nie mam. Załączył się tylko raz bo po wyłączeniu już nie chciał zastartować. Skasowałem starą pamięć i po wgraniu jeszcze raz wsadu znów wystartował ale po kilku minutach się wyłączył i już nie chciał wystartować. Z 25Q32 bo taką pamięć nową mam + wsad nie startuje. Zmówiłem mx25L3206e.
    Zdzichu
    Level 32  
    Niestety nie jest to wina pamięci, na nowej dzieje się to samo. Po wgraniu wsadu telewizor włącza się tylko raz i po czasie się wyłącza, przestaje reagować na klawiaturę lokalną i pilota. Po włączeniu telewizora uruchamiają się od razu cała przetwornica, wszystkie napięcia są. Na pinie od uruchamiania przetwornicy ON/OFF od razu jest stan wysoki. Po wgraniu wsadu na nowo jest dobrze na tym pinie jest stan niski, dopiero po załączeniu pilotem jest stan wysoki. Jak telewizor się wyłącza słychać dziwny trzask.
    GanCegall
    Level 38  
    Mam dwie takie płytki i na obu oryginalnie jest W25Q32FVSIG.
    GanCegall
    Level 38  
    A nie da się na tej płycie połączyć przez UART?