Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pioneer VSX-LX50 - Zanikający dźwięk lub jego brak

13 Nov 2018 18:17 657 1
  • Level 9  
    Witam serdecznie,

    po podłączeniu wszystkich kolumn do amplitunera Pioneer VSX-LX50 nie ma dźwięku na kolumnie prawej frontowej, natomiast tylna prawa surround jest bardzo cicha i słychać trzaski. W ostatnich miesiącach bywało tak że na zmianę nie było dźwięku na jednym z frontów, ale kilkukrotne wyłączanie / włączanie wzmacniacza pomagało. Niestety teraz nic już nie pomaga, zrobiłem reset ustawień ampli oraz chciałem zrobić ponowną kalibrację dźwięku, ale zatrzymuje się na tym prawym froncie z napisem "front error", także nie można dokończyć już kalibracji. Kolumny sprawdzone, są ok, kable głośnikowe również.

    P.S
    Jeśli chodzi o subwoofer, bas przy wyciszonym dźwięku lub słabiej nagłośnionych scenach zostaje odcięty od prądu (na wzmacniaczu mam ustawioną maksymalną głośność dla poprawy sygnału). Czy to również wina tego amplitunera?

    Jeśli to w czymś pomoże:
    Kolumny frontowe: Wharfedale Pacific Pi-20 limited edition
    Kolumny surround: Wharfedale WH-2 Surround
    Subwoofer: Velodyne Impact 10-CHE

    Z góry dziękuję za pomoc,

    Pozdrawiam!
    Czy Twoje urządzenia IoT są bezpieczne? [Webinar 22.06.2021, g.9.00]. Zarejestruj się za darmo
  • Level 2  
    Pewnie któraś końcówka mocy