Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lodowka Daewoo DRS30DSMB side by side no frost nie mrozi , chlodziarka chodzi

Andzelika87 15 Nov 2018 01:23 777 8
    Andzelika87
    Level 5  
    Zakupilam uzywana lodowke side by side Daewoo model DRS30DSMB
    Chodzila przez ok 3 mies nagle zamrazarnik przestal dzialac przez co nie produkuje sie takze lód . Czesc chlodziarki Nadal chłodzi ale niezbyt mocno... Co moze byc powodem ? Otworzylam lodowke na 24 godz I Dalej nie pomoglo...rozkrecilam I w miejscu grzalki nie ma lodu... załaczam zdjecie! Prosze o pomoc !!!

Lodowka Daewoo DRS30DSMB side by side no frost nie mrozi , chlodziarka chodzi Lodowka Daewoo DRS30DSMB side by side no frost nie mrozi , chlodziarka chodzi
    mariuz2
    Level 17  
    Ubytek czynnika chłodzącego.
    Andzelika87
    Level 5  
    Jest mozliwosc ze to sama naprawie ? Kupie taka czesc I zamontuje ?
    Andzelika87
    Level 5  
    Dziekuje serdecznie za odpowiedź! Z tym problem ze jestem w angli a tu fachowcow brak a jesli sa to oszusci badz tyle mnie skasuja ze nowa lodowke bym kupilam, problem jest w tym ze nie chca naprawiac lodowek I oferuja by ja wziasc za darmo po czym naprawiaja ja sobie I sprzedaja I tak Im sie Biznes kreci, czy ten czynnik to jakis gaz I czy to ma jakis zbiorniczek z tylu lodowki ?jutro jakis gosc ma przyjsc za samo stwierdzenie usterki £20 Ok 90 zl plus wyceni dobrze zebym wiedziala czy to naprawia czy tylko uzupelnia? W jaki sposob ta usterke powinien naprawic ? Lutować skleić? Przepraszam ze tak wypytuje!🙁ale nie chce zeby zrobil cos zle, skasowal a po paru dniach sie to znow zepsuje.
    Andzelika87
    Level 5  
    Witam byl fachowiec z Indii i stwierdzil ze moze nabic gaz ale i tak ucieknie po jakims czasie i nie ma mozliwosci naprawy lodowki ze gaz bedzie wyciekal w srodku, ze to taka wada fabryczna, nie ma opcji naprawy czy to mozliwe ?
    jack63
    Level 43  
    Andzelika87 wrote:
    Witam byl fachowiec z Indii i stwierdzil ze moze nabic gaz ale i tak ucieknie po jakims czasie i nie ma mozliwosci naprawy lodowki ze gaz bedzie wyciekal w srodku, ze to taka wada fabryczna, nie ma opcji naprawy czy to mozliwe ?

Widzę, że ściemniacze są wszędzie. Co niestety prowadzi do wniosku, że jesteś w czarnej d..
    Sama nie naprawisz, a fohofca nie zmusisz do porządnej naprawy nawet jakby ktoś był wróżem Maciejem i podał dokładny przepis na naprawę.
    To wcale nie musi być wyciek, choć taka diagnoza się nasuwa. To trzeba sprawdzić używając odpowiednich narzędzi i butli z azotem.
    Czy naprawa jest nieopłacalna, choć to względne pojęcie, można stwierdzić gdy dasz zdjęcie drugiego parownika (o ile jest widoczny?), który najprawdopodobniej "napędza" drugą "side".