Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Interfejs audio i mikrofon

karolaskarol 15 Nov 2018 17:50 630 4
    karolaskarol
    Level 2  
    Siemanko, mam niemały problem w następującej postaci. Posiadam mikrofon Behringer C1, a do tego interfejs audio Lexicon Alpha. Nie mam pojęcia jak połączyć te narzędzia z głośnikami i komputerem, aby sprzęt wspołnie dobrze funkcjonował. Proszę pomóżcie mi szybko, chcę już zabrać się za wokal, a bez waszej pomocy będzie to niemożliwe!!! Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
  • Helpful post
    nagrywamy.com
    Level 30  
    Alpha nie ma zasilania fantomowego. Bez tego drobiazgu to nie zadziała. Zasilacz to niewielki problem, ale przynajmniej stówkę kosztować musi, jeżeli ktoś sam nie umie sobie tego zrobić, choćby z bateryjek. W związku z tym IMO lepiej już sprzedać ten i kupić interfejs z fantomem.
    karolaskarol
    Level 2  
    Byłbyś w stanie zapoznać mnie z konkretnym zasilaczem, bo u mnie ta stówka czy dwie nie będą grały dużej roli, zwłaszcza że Lexicon miał dobre recenzje, jako dobry sprzęt na początek. Z góry dzięki
    DjMapet
    Level 43  
    Trzeba jeszcze wspomnieć o tym, że każdy dodatkowy element/kabelek włączony w tor sygnału audio, będzie miał wpływ na nagranie w postaci szumów, zakłóceń, brumów.
    Lepiej jak zasilanie Phantom, będzie stanowiło integralną część interfejsu.
    Alpha, to interfejs do współpracy z mikrofonem dynamicznym.
    Jak Alphę kupiłeś niedawno, to spróbuj zwrócić, lub wymienić na taki z zasilaniem Phantom.
    Szkoda ze nie zapytałeś, nim zacząłeś kompletować sprzęt.

Pozdrawiam.