Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] IVECO DAILY 35S13 - Iveco nie odpala

case_ms 19 Nov 2018 14:45 14025 3
    case_ms
    Level 10  
    Witam Panowie.

Mam problem z moim autem. Kupiłem je kilka miesiecy temu i nie miałem z nim żadnych problemów. Az do dnia kiedy to w deszczowy dzień podczas cofania z parkingu wieksza ilosc wody spadła między budę a plandekę. Autem przejechałem jeszcze 30 metrów i normalnie je zgasiłem pod załadunek. Do tej pory nie udało mi się go uruchomić.

To co sprawdziłem :

- brak napięcia na pompce paliwa w ramie - bezpieczniki wszystkie dobre - po podaniu dodatkowego napięcia na pompkę - pracuje ale auto nie pali.
    - przy pomocy placka - pali od razu
    - brak zasilania na wtyczcie okrągłej do podpięcia kompa
    - brak guzika z diodą do wywoływania świetlych informacji o blędach
    - wypalony i urwany styk w module zamontowanym w ramie - okazało się że jesto to moduł centralnego zamka. Nie wiem czy styk odpadł przy odpinaniu wtyczki w celu sprawdzenia wilgoci czy wcześniej - moduł zamówiony i będzie jutro na podmianę.
    - auto nie ma oryginalych kluczyków - była zmieniana stacyjnka
    - w w kablach pod maską tez jest zrobiony bałgan - buda była rozbierana do malowania i zmontowali to na sztukę.
    - przed i po zaplonie napięcie dochodzi przed kompa - za kompem tez coś znalazłem.

Proszę o pomoc :(

Dzięki i pozdrawiam

IVECO DAILY 35S13 - Iveco nie odpala IVECO DAILY 35S13 - Iveco nie odpala IVECO DAILY 35S13 - Iveco nie odpala IVECO DAILY 35S13 - Iveco nie odpala
    Hart3
    Level 26  
    Koniecznie przeprowadzić diagnostykę.Zasilanie gniazda diagnostycznego ,11 pin na ostro ze stacyjki styk 15A,pin 27 stałe zasilanie przez bezpiecznik nr. 29 to jest 5 A z prawej strony najniżej usytuowanego mini przekaźnika.Co do ręcznego wywołania kodów błędu zewrzeć do masy pin 23B EDC o nr.przewodu 5156 . Uaktywni na pulpicie migający symbol wtryskiwacza z kodem błyskowym.
    case_ms
    Level 10  
    Dzięki za odpowiedź

Nie odzywałem się po grzebałem w aucie

Zasilanie na wtyku jest - na obu stykach.
    Na 11 po zapłonie a na 27 stałe z aku

Do masy kabla nie podepnę poniweważ mam nowszy sterownik - edc16 i tam tego nie ma - ale wg instrukcji zwarcie kabelka wywoluje sygnaly swietlne przy starszej wersji ms6.3

Zasilanie na kompa jest - po stacyjce tez na 28 styku kabla. Do tego 1 i 5 plus12 a aku , oraz 2,4 i 6 - masa

Koputer się nie kominukuje , mimo iż moduł delphi mryga na niebiesko i zielono - na innym iveco działa - niestety to 200 rok i kompy nie pasują na podmianę.

Co jeszcze? :(

Kupować w ciemno kompa?

Przegrzebalem wszystko. Nie mam juz do niego zdrowia :/
    case_ms
    Level 10  
    Temat do zamknięcia - auto odpalome.

żarówka na kabelkach pokazała kiepski prąd na kompa - mimo że miernik pokazywał 12V.

Pozdrawiam