Witam .Zrobiłem ocieplenie wełną od środka domu ściana pustak 24cm na to stelaż wełna 10cm folia paroizolacyjna czy nie będzie się tam zbierać wilgoć?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereMichal_WWL wrote:Od strony ściany musisz zostawić 2 cm szczelinę, żeby wełna mogła się wietrzyć. Jeżeli ściana bywa wilgotna (na przykład woda przesiąka) wtedy stosujesz dodatkowo folię paro przepuszczalną.
Mleczyk29 wrote:Witam .Zrobiłem ocieplenie wełną od środka domu ściana pustak 24cm na to stelaż wełna 10cm folia paroizolacyjna czy nie będzie się tam zbierać wilgoć?
misiek1111 wrote:Demonizujesz.
Bambek wrote:Przyjmowanie za pewnik, że jest to demonizowanie na podstawie jednej ekspertyzy jest też błędem.
misiek1111 wrote:Jeśli ściana jest sucha, to możliwe jest jej docieplenie od wewnątrz pod pewnymi warunkami.
Bambek wrote:To, że ocieplenie budynku mieszkalnego w tradycyjnej technologii murowanej od wewnątrz jest błędem jest faktem mającym swoje poparcie w literaturze naukowej i raczej jest nie do podważenia i nie ja to wymyśliłem
misiek1111 wrote:Przekaż je firmom, które na co dzień wykonują takie docieplenia, np. w budynkach zabytkowych.
misiek1111 wrote:czyli normalne budynki mieszkalne. To właśnie w takich budynkach wykonuje się ocieplenia od wewnątrz i nie potrzebują one zgody konserwatora, ani pozwolenia na budowę.
ociz wrote:misiek1111 wrote:ale przede wszystkim to:
To nie zabytek tylko rudera która powinna być wyburzona i postawiona na nowo.