logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 7 - szum w nagraniach po naprawie audio, co robić?

boneksl 23 Lis 2018 15:54 7452 2
REKLAMA
  • #1 17579998
    boneksl
    Poziom 18  
    Ocena: 47
    Witajcie, pacjent to iphone 7 ze standardowym uszkodzeniem audio. Telefon długo się uruchamiał, brak możliwości włączenia głośnomówiącego itd.
    Układ podniesiony, poprawione pola c12,f12,h12, j12. Po wlutowania niby wszystko ok, ale podczas nagrywania wideo słychać wyraźny szum słyszany przy odtwarzaniu. Dzwięk nagrywa ok.
    Wstawiłem inny audio i to samo. Podstawiałem również przedni lcd wraz z mikrofonem. Czy ktoś miał taki przypadek?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17580039
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 433
    Do nagrywania dzwieku przy video chyba sluzy ten mikrofon ktory jest na tasmie wlacznika wiec warto byloby jego podstawic.
  • #3 17580074
    boneksl
    Poziom 18  
    Ocena: 47
    sm233 napisał:
    Do nagrywania dzwieku przy video chyba sluzy ten mikrofon ktory jest na tasmie wlacznika wiec warto byloby jego podstawic.

Jesteś geniuszem, a ja debilem :)
    Dziwne bo odłączałem przednią taśmę głośnika rozmów i mikrofonu i wtedy w ogóle nie nagrywał dzwięku więc myślałem, że to ten mikrofon odpowiada za video.
    Podłożyłem drugą taśmę i jest ok, okazało się że tylna siatka jest zabita, po wyczyszczeniu jak ręką odjął.
REKLAMA