koczis_ws wrote:Mam takie jedno, w którym po pewnym czasie śruba zaczęła przeskakiwać.
A mnie pękło

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKrzysztof Kamienski wrote:A potem te ,,kabelki" cudownie korodują wewnatrz izolacji na zasadzie włoskowatości i wciągniecia tego zalzajeru.. Ucina, się, ucina do czystej miedzi i ciągle za krótkie...
Skipperab kobieta wrote:Sposób ten stosuję od kilkudziesieciu lat.Trzeba tylko mieć kabel koncentryczny , z takich , co to nie mają "oszczednościowego", oplotu miedzianego , lecz oplot gęsty. N.p. Kable koncentryczne z dawnego Telpodu, lub Śląskiej Fabryki Kabli. Ten ze Śląska ma symbol(na kablu) YWD 75 - 0,59/3.7. A Twój Tato nie używa takiego ?Z ciekawych rozwiązań "MacGyvera" widziałam gdzieś sposób na plecionkę domowej roboty. Bierzesz przewód, zdejmujesz izolację, maczasz w kalafonii i podgrzewając przewód przykładasz go do miejsca gdzie chcesz odessać cynę. Podobno działa.Sama nigdy tego nie próbowałam, macie jakieś doświadczenie z taką zabawką?
lechoo wrote:Na filmie można przedstawić wszystko. A spawanie bez separacji od sieci ? Tutaj się kłaniają podstawowe zasady BHP. Nie mówiąc o za wysokim napięciu spawania. (60-70 V bieg jałowy, ok 24 V w czasie spawania)
E8600 wrote:Ja czyściłem szerokopasmową w myjce ultradźwiękowej i silnym detergencie (Voigt VC242). Działała po takiej "naprawie" prawidłowo.Ktoś odważny sprawdzić patent z filmiku poniżej lub może już ktoś tego próbował (sonda lambda + kwas cytrynowy)?
tzok wrote:E8600 wrote:Ja czyściłem szerokopasmową w myjce ultradźwiękowej i silnym detergencie (Voigt VC242). Działała po takiej "naprawie" prawidłowo.Ktoś odważny sprawdzić patent z filmiku poniżej lub może już ktoś tego próbował (sonda lambda + kwas cytrynowy)?