Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Trafic 2.5 DCI 2004 - Silnik odpala tylko na Plak, i chodzi

Pawkam 25 Nov 2018 21:45 2073 3
    Pawkam
    Level 1  
    Witam!
    Po remoncie głowicy i wymianie uszczelki pod głowicą próbowałem odpalić silnik bez efektu, na Plaku odpalał i gasł.
    Zamieniłem przewody na wtryskiwaczach z 2 na 3 i z 4 na 1 auto odpalało bez problemów. Okazało się że pompa wysokiego ciśnienia była przesunięta i podawała paliwo na wydechu cylindra, dlatego po zamianie przewodów silnik zapalał. Wymieniłem pasek rozrządu z rolkami przestawiając wał korbowy o 360 st. i po odpowietrzeniu układu silnik nie zapala samoczynnie tylko na Plak i dalej pracuje bez problemów.
    Sprawdziłem:
    -zawór przelewowy, nie puszcza ciśnienia z listwy w rurce brak ON
    -przelewy wtrysków: 1- 95ml 2-60ml 3-50ml 4-70ml po 4 minutach pracy na wolnych obrotach
    Pali tylko na plaka lub zatykając ręką wlot do kolektora ssącego i po kilku obrotach odpali. Narazie nie podpinałem Auta pod komputer i nie znam ciśnienia na listwie wtryskowej. Po zapaleniu świeci się kontrolka świec żarowych nad nią spiralka i SERVIS na żółto. Miał ktoś z was podobny problem? Jeśli tak proszę o podpowiedź co zrobić :)
    ociz
    Moderator of Cars
    Pozycja pompy nie ma znaczenia, to tylko kwestia czujnika.
    Pawkam wrote:
    Narazie nie podpinałem Auta pod komputer i nie znam ciśnienia na listwie wtryskowej.

Bo lubisz sobie życie utrudniać?
    YellowBelly
    Level 1  
    "Bo lubisz sobie życie utrudniać?"
    Bo może wczoraj była niedziela ;)
    M-A-T-E-U-S-Z
    Level 4  
    Dobrze masz rozrząd ustawiony ? Zakładałeś na blokadach ?