Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Tuba samochodowa Vordon 350W - Cichy dźwięk z tuby basowej

30 Lis 2018 04:48 486 8
  • Poziom 3  
    Witam,

    Zamontowałem dzisiaj tubę basową aktywną 6' Vordona 350W w swoim samochodzie. Ford Focus mk2. Standardowo +12V pod akumulator GND pod śrubę i kabel sterujący pod radio, złącza RCA R i L pod radio tylko w kostce radiowej mam zieloną wtyczkę subwoofer oraz białą i czerwoną front R i L. Po podpięcie wszystkiego dźwięk jest ale bardzo słaby co może być przyczyną ( głośność na tubie na full) a oryginalne głośniki w drzwiach które mają 11 lat dają więcej basu.
  • Pomocny post

    Poziom 43  
    Jakie radio?
    Pod które z wyjść się podłączyłeś w radiu i wzmacniaczu?
  • Poziom 3  
    Radio Link tuba Link w tubie nie było co pomylić jeden cinch czerwony drugi biały oraz +,-,i sterowanie. A w radiu właśnie nie wiem bo mam 4 końcówki 2 białe 2 czerwone front IN R, front IN L, (dwie których nie pamiętam jak się nazywają ale dźwięk się nie zmienia dalej cicho) i jednen cinch zielony z napisem subwoofer a sterujący pod + w jednym z kabli w radiu.
  • Pomocny post

    Poziom 43  
    karol9898 napisał:
    w radiu właśnie nie wiem bo mam 4 końcówki 2 białe 2 czerwone front IN R, front IN L, (dwie których nie pamiętam jak się nazywają

    IN to wejścia, sprawdź jak nazywają się te których nie pamiętasz.
    Dodatkowo w radiu pod SUB OUT i ten sam kolor wtyku do L we wzmacniaczu.
    Dodatkowo przejrzyj ustawienia radia i sprawdź czy nie ma osobnej regulacji dla subwoofera.
  • Poziom 3  
    sosarek napisał:
    karol9898 napisał:
    w radiu właśnie nie wiem bo mam 4 końcówki 2 białe 2 czerwone front IN R, front IN L, (dwie których nie pamiętam jak się nazywają

    IN to wejścia, sprawdź jak nazywają się te których nie pamiętasz.
    Dodatkowo w radiu pod SUB OUT i ten sam kolor wtyku do L we wzmacniaczu.
    Dodatkowo przejrzyj ustawienia radia i sprawdź czy nie ma osobnej regulacji dla subwoofera.

    Sprawdziłem napięcie waha się 12/13V kabel lewy pod sub prawy pod czerwony, wszystkie możliwe kombinacje podpięcia sprawdziłem i nic. W ustawieniach radia jest tylko kilka suwaków ale żaden nic nie zmienia jedynie trochę ton itp.
  • Pomocny post
    Poziom 34  
    Podłącz tube kablem Jack-rca do np. telefonu i zobacz jak gra. Cudów bym się nie spodziewał po tej tubie bo nawet jak się skreśli 0 w podanej mocy to i tak wyjdzie grubo zawyżona.
  • Poziom 3  
    A co powiecie na temat PIONEER TS-WX300A
  • Pomocny post
    Poziom 34  
    Na pewno zagra o niebo lepiej niż ten vordon, ale na początek sprawdź jak ci pisałem aby wykluczyć nieprawidłowości z radiem.
  • Poziom 3  
    Zakupiłem inną tubę 1300W działa be zarzutu. Dziękuję wszystkim za pomoc.