Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Jak wyłączyć termostat pokojowy.?

Emsiak89 30 Nov 2018 13:54 6066 8
    Emsiak89
    Level 7  
    Witam mam do was pytanie. Jak wyłączyć regulator pokojowy żeby sterowac ręcznie piecem i grzejnikami..? Piec to Beretta Quadra II a sterownik to Auraton 2025.
    Emsiak89
    Level 7  
    Już wcześniej tak robiłem i dalej sterownik steruje piecem. A ja chce go całkowicie wył żeby ręcznie wszystkim sterować...
    Ryszard49
    Level 38  
    Emsiak89 co Masz na myśli pisząc ręczne sterowanie?. Sterownik to 2025 przewodowy ?.
    Emsiak89
    Level 7  
    Tak przewodowy... Ręcznie tzn że sam sobie ustawiam temperaturę na piecu i na głowicy grzejnikowej... Tak jak miałem przed założeniem sterownika.

Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

Olza98 wrote:
    https://www.auraton.pl/wp-content/uploads/_instrukcje/pl/instrukcja_AURATON_2025_2025RTH_pl.pdf
    strona 18

Na ww instrukcji na stronie 19 jest opisane jak wył czasowo sterownik. Tylko jest taki problem ze kocioł nie chce reagować na ręczne ustawienie temperatura. Jest wyl i tyle.
    Ryszard49
    Level 38  
    Emsiak89 napisał:
    Quote:
    Tak przewodowy... Ręcznie tzn że sam sobie ustawiam temperaturę na piecu i na głowicy grzejnikowej...

To w końcu gdzie Masz podpięty ten sterownik, pod kocioł czy pod głowicę?.
  • Helpful post
    piloo1
    Level 14  
    Odłączyć przewody termostatu od kotła i założyć mostek, czyli zewrzeć uwolnione zaciski kawałkiem przewodu.