Witam. Czy jest dobrym pomysłem przepalanie dwa razy w tygodniu co pół godziny?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekaro9522 wrote:raczej bez sensu, ważniejsze żeby zbiornik był do pełna bo rdzewieje w środku(jak stalowy), jak jest akumulator to do domu i utrzymywać go w sprawności, a jak już koniecznie chcesz przepalać to raz na miesiąc spokojnie wystarczy.Czy jest dobrym pomysłem przepalanie dwa razy w tygodniu co pół godziny?
stanislaw1954 wrote:` poza terenem zabudowanym może chodzić aż mu się skończy paliwoSpytam z przekorą, a jak się ma przepis, pozwalający na pracę silnika pojazdu nie dłużej niż minutę na postoju
karo9522 wrote:spokojnie raz w miesiącu, przy gaźniku nieraz częściej ze względu na wyparowanie paliwa z gaźnika i tworzenie się osadów(gaźnik potrafi zarosnąć), ale skoro to wtrysk to osobiście robię tak że moto zalane pod korek a akumulator nie wyciągnięty bo mi się nie chceWtrysk, jest to czterosuw.
andrzej20001 wrote:Ubocznych efektow brak
andrzej20001 wrote:Aku ciężko wyjąć
gromleon wrote:Reszta to nie potrzebne zawracanie sobie głowy
cyborg39 wrote:Widzę że jakakolwiek dyskusja z tobą pozbawiona jest sensu, nie da się ciebie przekonać bo uważasz że jeśli ty robisz tak jak robisz to jest dobrze. Ok, rób tak dalej ze swoimi motocyklami ale miej świadomość że można je traktować lepiej
gromleon wrote:Gdzie te bzdury wyczytałeś, ?Czemu nagle w baku plastikowym bakterie się mnożą a w metalowym nie
gromleon wrote:To trzeba było użyć oleju, lub choćby nafty.Wiesz zostawiłem kiedyś w szczelnym pojemniku łożyska zalane benzyna aby nie korodowały, miałem trochę benzyny do kosiarki i zrobiłem eksperyment
stanislaw1954 wrote:Jakiś czas temu zainteresowałem się tą kwestią - otóż na terenie Twojej posesji może pracować na postoju jak długo chcesz. Przepis obowiązuje jedynie na drodze publicznej.Spytam z przekorą, a jak się ma przepis, pozwalający na pracę silnika pojazdu nie dłużej niż minutę na postoju ?
gromleon wrote:To rozbierz sobie komorę pływakową i zobacz co tam po takim odparowaniu pozostało.Spuszczenie paliwa z gaźników, a po co , po tygodniu czy dwóch samo wyparuje, inaczej nie potrzebował byś funkcji prime w kraniku.