matek451 napisał: A skąd wiesz z jakiego pasma korzystałeś dotychczas w CP i czy ten pseudo lider LTE go nie wyłączył. To całkiem możliwe. Robiłeś wcześniej testy wszystkich pasm dostępnych w CP, sprawdzałeś parametry sygnału, CID BTS-a ? Masz jakąś antenę zewnętrzną do modemu E3372 ? Zestaw wiekowy i słabiutki ale do CP/Plusa pewnie i tak wystarczy. Jaka to lokalizacja?
1.Testów nie robiłem skoro działało nie szukałem sobie problemow. Lokalizacja Niedomice powiat tarnowski.
Częstotliwość UMTS 900 GSM 900
Anteny zewnętrznej nie posiadam.
Ciągnę sygnał z komina po byłych zakładach celulozy gdzie plus ma nadajniki.
2.Co dziwne jak zaczęły się moje problemy kilka dni temu gdzie stracilem połączenie z siecią plus w tym samym czasie nie miałem internetu na komórce z Play. Przypadek ? Chyba operatorzy nie dzielą się nadajnikami?
3.Czy nie zastanawiające jest że sygnał ginie codziennie rano ? Lub Przed południem a później działa on.
4. Dlaczego modem nie uzyska automatycznie ponownie połączenia po jego utracie skoro sieć jest dostępna i ręczne połączenie z siecią jest możliwe?
Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:
matek451 napisał: Tak trudno najpierw odpowiedzieć na podstawowe pytania ? Jaki test z kablem, po co, co ten link na jakieś forum wnosi do tematu? Wystarczy przełożyć modem E3372 Hilink do komputera, zalogować się na niego pod adres 192.168.8.1 i zobaczyć czy łaczy się z internetem i siecią Plusa/CP. Po co chodzić po punktach CP, z kim tam chcesz i o czym rozmawiać?
Zobaczcie na poniższy obrazek GSM 900 data aktywacji 2.12.2018 czyli dzień w którym wystąpiły moje kłopoty . Jakia częstotliwość była wcześniej nie mam pojęcia .
Sprzęt z CP był na własność czy na użyczenie?
Odpowiedzieć łatwo jest na te pytania natomiast mam stronę forum elektrody otworzoną w telefonie nie odświeżyłem strony przed napisaniem wcześniejszego posta przez co nie widziałem twojej odpowiedzi .
Sprzęt jest mój wykupiony za 1zl gdyby był Polsatu wymienionym go na nowy.
Oczywiście, że tak zrobiłem podłączyłem modem do kompa wszystko działa łączy się z siecią plus ale przez router też się łączy tylko wyłącza się i nie chce się ponownie połączyć z automatu i dzieje się to tylko rano po ręcznym połączeniu w menu routera pod adresem IP wszystko później odpala i cały dzień spokój