Witam.Problem polega na tym że wskazówka prędkościomierza wędruje do oporu.Tachograf VDO elektroniczny.Wtyczka A ma zasilania + oraz -. Pomiędzy wtyczką impulsatora oraz tachografem jest przejście.Tachograf ani komputer pokładowy nie wyświetla błędów na ekranach.Jaka wartość powinna być na wtyczce impulsatora?Na pinie nr 1 we wtyczce B jest lekko ponad 9V.Czy to nie za mało?W tachografach stwierdzili że jest problem we wiązce.Mi wychodzi że we wtyczce zasilającej A jest wszystko ok ale te 9V we wtyczce B to myślę że mało.Mam rację?Impulsator czteropinowy.
EBS- kod z deski DTC 42 FMI 0B 0C126 ACT Y/na testerze nieznany kod błędu 4404 oraz 420B.
Czujnik ciśnienia hamulca postojowego na czerwono.Gdzie on się znajduje?Przy zaworze APS był urwany jeden przewód pomarańczowy.Przed jego naprawą był jeszcze komunikat:czujnik ciśnienia osi przedniej.Teraz zgasł.
Pozdrawiam
EBS- kod z deski DTC 42 FMI 0B 0C126 ACT Y/na testerze nieznany kod błędu 4404 oraz 420B.
Czujnik ciśnienia hamulca postojowego na czerwono.Gdzie on się znajduje?Przy zaworze APS był urwany jeden przewód pomarańczowy.Przed jego naprawą był jeszcze komunikat:czujnik ciśnienia osi przedniej.Teraz zgasł.
Pozdrawiam