Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Daewoo Matiz - zgasł i nie odpala

LipskiXD 06 Gru 2018 17:14 102 5
  • #1 06 Gru 2018 17:14
    LipskiXD
    Poziom 2  

    Witam.
    Mam problem odnośnie Mojego Matiza. Chodzi o to, że odpalił, zrobiłem nim parę kilometrów i stał parę godzin. Po powrocie gdy wsiadłem do niego i chciałem go odpalić odpalił, ale po chwili zgasł i już nie chciał zapalić.
    Sprawdzałem aparat zapłonowy, świece, przewody do świec, pompę wody i rozrząd i dalej nie pali. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tej oto usterki.
    Z góry dziękuję.

    0 5
  • #2 06 Gru 2018 17:50
    jerry1960
    Poziom 33  

    Głupie pytanie Masz paliwo w zbiorniku. Świece suche czy mokre.

    0
  • #3 06 Gru 2018 18:00
    g107r
    Poziom 34  

    http://daewooforum.pl/temat2869.html tu coś pokaże ?
    Kupę rzeczy sprawdziłeś... sprawdź też czy jest iskra i czy dociera paliwo do listwy wtryskowej, czy pompa paliwa działa, słychać ją ?
    Kontrolka immobilizera gaśnie ?
    Przez wlewu oleju zobacz czy kręci się wałek rozrządu, lub palec w kopułce.

    0
  • #4 06 Gru 2018 19:14
    SAAX
    Poziom 15  

    Moduł optyczny aparatu zapłonowego (brak iskry). Wcześniej zrób diagnostykę jak polecił jeden z kolegów.

    0
  • #5 06 Gru 2018 20:30
    LipskiXD
    Poziom 2  

    Iskra jest na wszystkich świecach

    0
  • #6 06 Gru 2018 20:39
    brofran
    Poziom 37  

    LipskiXD napisał:
    Iskra jest na wszystkich świecach
    A świece mokre , czy suche ?

    0