Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vw touran 1.9 105km 2003r - Błedy 17036 i 16706 nie odpala

Mico134 07 Gru 2018 17:30 288 2
  • #1 07 Gru 2018 17:30
    Mico134
    Poziom 2  

    Auto zgaslo samoczynnie w czasie jazdy po podłączeniu komputera 2 błedy
    16706 / P0322 / 000802 - Czujnik prędkości silnika (G28): Brak sygnału


    17036 / P0652 / 001618 - Napięcie odniesienia czujnika B: Za niskie

    Odpala po długim kreceniu ale wchodzi w tryb awaryjny ( miga kontrolka swiec i brak reakcji na gaz). Wymienilem czujnik polozenia walu i bez poprawy w odpalaniu. Sprawdzilem wiazke od ecu do czujnika i na multimetrze przejścia sa, ale nad skrzynia biegow delikatnie przetarta izolacja od rurki peschel co ida w niej przewody. Mozliwe ze to zakłóca sygnal? Bo nie chce mi sie wierzyc ze nagle by pierścień nadający mogl sie rozmagnesowac. Bledu 17036 nie da sie wykasować. A od czujnika walu wyrzuca po probie odpalenia. Obrotomierz dziala normalnie

    0 2
  • #2 08 Gru 2018 16:33
    Launch78
    Poziom 17  

    drugi błąd masz od czujnika Ciśnienia doładowania, sprawdż dokładnie wiązkę w plastikowym harmonijkowym peszlu dzieje sie wszystkie możliwe przetarcia przewodów łącznie z przerwaniami.

    1
  • #3 08 Gru 2018 17:17
    Mico134
    Poziom 2  

    Wiazke juz zamowilem całą nowa bo pod tym peszlem masakra sie dzieje we wtorek dotrze do mnie to powpinam i dam znać czy pacient zyje.

    0