Witam . Wiadomo komuś z Was co się ostatnio dzieje z sygnałem Cyfrowego Polsatu ? Jest duży spadek sygnału na wszystkich transponderach .
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therehornet2 wrote:Już trzeci dzień walczę . Czasza duża 85cm od NC+ . Żadnej przed nią przeszkody. Wymieniałem przewód . Podstawiałem cztery różne konwertery . I nic ! Siła sygnału max. 86% , jakość max. 49% . Na TVN , TVN 7 36% . Antena ustawiana miernikiem Satlink WS-6906 .
LeDy wrote:hornet2 wrote:Już trzeci dzień walczę . Czasza duża 85cm od NC+ . Żadnej przed nią przeszkody. Wymieniałem przewód . Podstawiałem cztery różne konwertery . I nic ! Siła sygnału max. 86% , jakość max. 49% . Na TVN , TVN 7 36% . Antena ustawiana miernikiem Satlink WS-6906 .
Miernik co pokazuje i na czym?
hornet2 wrote:Antena ustawiana miernikiem Satlink WS-6906
hornet2 wrote:Ustawiałem na TVP Polonia . Przy maksymalnym ustawieniu anteny uzyskałem siłę sygnału 86% i jakość 56% . Wcześniej uzyskiwałem jakość 76 - 78% na mniejszej ,oryginalnej czaszy Polsatu
hornet2 wrote:
Ustawiałem na TVP Polonia . Przy maksymalnym ustawieniu anteny uzyskałem siłę sygnału 86% i jakość 56% . Wcześniej uzyskiwałem jakość 76 - 78% na mniejszej ,oryginalnej czaszy Polsatu.
hornet2 wrote:Co ciekawe . Byłem zobaczyć u sąsiada bo też ma Polsat . Ma multirooma na cztery dekodery Polsatu . U niego na prawie wszystkich kanałach jakość sygnału wynosi 49% . Tylko na paru było 66% . I też za chusteczkę nie można lepiej ustawić sygnału .
mihal2002 wrote:hornet2 wrote:Co ciekawe . Byłem zobaczyć u sąsiada bo też ma Polsat . Ma multirooma na cztery dekodery Polsatu . U niego na prawie wszystkich kanałach jakość sygnału wynosi 49% . Tylko na paru było 66% . I też za chusteczkę nie można lepiej ustawić sygnału .
Bo ma antenę od CP czyli 70cm.
mihal2002 wrote:hornet2 wrote:Jest to talerz 85-tka sprzedawany w zestawie NC+
Sprzedają dwa rodzaje więc pytam który.
A to że masz problem to już wyjaśnione że wina anteny.
andpol 33 wrote:
hornet2 wrote:Wiadomo nie od dzisiaj że transpondery z programami TVP1 , TVP2 , TVN ,TVN7 na platformie Cyfrowego Polsatu i NC+ mają najsłabszy sygnał . Konsultanci telefoniczni jak zdarta płyta zawsze na każdy problem z odbiorem mówili że źle jest ustawiony talerz .
LeDy wrote:hornet2 wrote:Wiadomo nie od dzisiaj że transpondery z programami TVP1 , TVP2 , TVN ,TVN7 na platformie Cyfrowego Polsatu i NC+ mają najsłabszy sygnał . Konsultanci telefoniczni jak zdarta płyta zawsze na każdy problem z odbiorem mówili że źle jest ustawiony talerz .
Nie prawda. Ja mam sygnały siła od około 80% wzwyż a jakości podobnie. MER od ok. 12-15.
Zadałem pytanie gdzie mierzysz ale nie raczyłeś.
hornet2 wrote:Szukałem zdjęcia tej anteny na galerii zdjęć by ją pokazać ale nie ma zdjęcia z tą anteną
hornet2 wrote:Uchwyt anteny ma taki "języczek " by antena nie zsuwała się niżej na mocowaniu
_kli_ wrote:hornet2 wrote:Szukałem zdjęcia tej anteny na galerii zdjęć by ją pokazać ale nie ma zdjęcia z tą antenąhornet2 wrote:Uchwyt anteny ma taki "języczek " by antena nie zsuwała się niżej na mocowaniu
Czyli coś takiego?
![]()
![]()
Kupiłeś jakiegoś "chińczyka", którego ktoś podrobił. Nc+ nie sprzedaje takich anten. Jaki masz uchwyt konwertera? Czy aby nie taki?
andpol 33 wrote:albo próbujesz poprawiać fabrykę albo wymieniasz na nową
hornet2 wrote:
Już odpowiadam . Dwumetrowy przewód koncentryczny podpięty bezpośrednio do konwertera ( bez żadnych złączek ) .