Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MHOUSE WG2-s brama działa, dioda ECSbus nie świeci

adrian.org 12 Gru 2018 22:01 489 0
  • #1
    adrian.org
    Poziom 9  
    Dzień dobry,

    Wczoraj zainstalowałem nową automatykę do bramy MHOUSE model WG2-S. Jest to zestaw z fotokomórkami oraz światłem ostrzegawczym. Po podłączeniu wszystkich akcesoriów i postępując według instrukcji pierwszej instalacji czyli "rozpoznanie urządzeń" oraz "rozpoznanie kątów otwarcia" wszystko przebiegło bez problemów. Centrala nie wykryła żadnego błędu. Brama działa prawidłowo, światło ostrzegawcze świeci tylko podczas otwarcia i zamknięcia raz na sekundę, fotokomórki działają prawidłowo, a na nich dioda świeci raz na sekundę. Na centrali światłem ciągłym świeci zacisk STOP.... i teraz pytanie: Według instrukcji dioda ECSbus powinna świecić raz na sekundę co wskazuje na prawidłowe działanie centrali. W praktyce ona w ogóle nie świeci. Czy jest to możliwe, żeby centrala w pełni działała poczynając od zaprogramowania jej? Czy nie ma takiej możliwości, by zaprogramować centralę, rozpoznać urządzenia oraz rozpoznać kąty bez świecenia tej diody? Czy po prostu może być uszkodzona sama dioda? Przypomnę, że wszystkie kroki instalacji przebiegły pomyślnie i centrala nie wykryła błędów oraz że wszystko działa poprawnie. Na samej centrali diody P1, P2, P3 są zgaszone. Proszę o informację, bo jestem trochę zdezorientowany. Dodam tylko, że eleltryk zrobił mostek na zacisku STOP.