Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

x360 corona V3 - x360run 1.1 nie wstaje, dziwne mryganie led na chipie

Sivyx 21 Dec 2018 15:29 339 2
    Sivyx
    Level 16  
    Witam. potrzebuje pomocy... Robie Corone v3. Z tego co wiem x360run 1.1 tak jak poprzednik jest przystosowany z serii do corony..
    Wszystko bez problemu, do momentu finiszu.. Nie bootuje, dioda na xrunerze mryga ale za krótko jak na filimiku niżej.
    Nand zczytany matrix spi nand flasher. Dash 17511.Jrunner znaleziony w necie był aktulany do tego dashu.
    Przy zczytaniu nandu wyrzucił 3 bad bloki i rzucał błedami przy wgraniu ecc(zdarzało mi się już to wielokrotnie) lecz chyba jak zawsze wgrał co trzeba, bo po wgraniu ecc indetyfikowało jako trinity(jak zawsze przy coronie).
    Przy łapaniu postfixa na omomierzu pokazało 800kohm nie za dużo??
    Mimo że byłem pewien, że to nie wina długości przewodów, kombinowałem oczywiście nic.. Przewody wydają się że są dobrze przylutowane(robię to nie pierwszy raz). Kiedy od lutowywałem przewód(pojedynczo) post lub cpt chip w ogóle nie nie startował..
    Czy to wina chipa, xella, posta ma ktoś pomysł??
    Wracać do ori i próbować autogg?? Ogólnie takie zachowanie chipa świadczy o źle zrobionym xellu czy o podłączeniu? Dzięki i wesołych.

dawidf
    Level 11  
    Spróbowałbym poprawić postfixa i wgrać ECC przez J-Runnera.

Sprawdź punkt który idzie od spodu płyty.

Masz zrobione zwory na R2C10 itd.?
    xbox-serwis.eu
    Level 25  
    Cześć, podeślij nand który zczytałeś. Zmieniałeś postfix? Jakie masz długość przewodów od cpu_rst i postfixa?

Spróbuj wrzucić oryg nand i zobacz czy konsolka wstaje (odlutuj tylko zasilanie od chipa).