Witam.
Chcę zrobić prostownik do ładowania akumulatora samochodowego tzw "bezobsługowego". Wiec chce mieć możliwość ograniczenia napięcia ładowania do 14,4V. Akumulator max 60 ah więc prąd 6A wystarczy.
Chciałbym to zrobić na w większości gotowych modułach. Na forum już widziałem podobną konstrukcję w tym temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=16223120#16223120
Tu są też opisane elementy które chcę użyć czyli DC/DC 9A XL4016 i miernik panelowy DSN-VC288
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3455795.html#17185036
Całość ma się składać z elementów które akurat mam:
- transformatora toroidalnego do halogenów z wyjściem 11,5 V moc80VA i prąd wtórnego 6.96A
- mostka prostowniczego KBPC50005 na 50 V i 50 A
Plus moduły od chińskich przyjaciół:
- przetwornica DC-DC 9A / 20A 300W Step Down Buck Converter XL4016
- miernik DSN-VC288
- ewentualnie jeszcze moduł XH-M604 wyłączający po osiągnięciu na akumulatorze np.14,4v
W podanym wcześniej temacie zrobiony podobnie zasilacz działa ale było tam też kilka wątpliwości odnośnie działania przetwornicy DC-DC dlatego mam kilka pytań.
1. Czy w ogóle taki układ prostownika, który chce zrobić ma sens ? Czy lepiej szukać innych rozwiązań?
2. Czy taki transformator jest odpowiedni? Wydaje się, że tak. Moc do 6A wystarczająca. Napięcie szczytowe po wyprostowaniu koło 15V
3. Czy na wyjściu mostka trzeba dołożyć jeszcze kondensator elektrolityczny? I jakiej pojemności? Ta przetwornica ma niby kondensatory na wejściu.
4. Ktoś napisał w tych podanych tematach, że jak w przetwornicy padnie sterowanie to na akumulator poleci maksymalny prąd i napięcie. Rozumiem, że w tym przypadku to 6A i 15V szczytowego z mostka? Na taką okoliczność może też zadziałać moduł XH-M604, który odłączy wtedy ładowanie.
5. Ktoś miał też obawy co się stanie gdy na wyjście przetwornicy podłączy się akumulator ale na wejście przetwornicy nic się nie poda. I podobno nic się nie stało. Związku z tym jeszcze ogólne pytanie czy jakoś zabezpieczyć cały układ pomijając bezpieczniki 2A przed trafo i koło 10 A na wyjściu przetwornicy?