Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Beko 365K20ZW - Agregat włącza się na 5 sekund

kivoPL 25 Gru 2018 14:41 156 3
  • #1 25 Gru 2018 14:41
    kivoPL
    Poziom 9  

    Witam.
    Zakupiłem lodówkę Beko 365K20ZW NoFrost A+. W Mediaexpert, w niedzielę. Przewoziłem ją busem, na miękkich kurtkach/bluzach/szmatach tak, że nie dostała w żaden sposób. Pan w sklepie (ten sam który pomagał mi ją pakować na busa) powiedział mi, że jeśli będzie przewożona bokiem, a nie na stojąco to lepiej nie włączać jej przez 7-8 godzin. Tak też zrobiłem, przyjechałem tym busem do domu (cała podróż trwała z 30 minut), wyniosłem ją z busa, postawiłem w kuchni i pojechałem do domu (lodówka była w domu letniskowym).

    Dzisiaj przyjeżdżam, najpierw rozpaliłem w piecu (temperatura gdy przyjechałem była ok. +6°C, więc temperatura gdy lodówka była u mnie nie wynosiła mniej niż te 6 stopni). Nagrzałem dom do temperatury +15 stopni, podłączyłem lodówkę do prądu i... Jakiś przekaźnik "tyka" po chwili odpala się agregat ii... po 3-4 sekundach się wyłącza.

    Wyłączałem, włączałem parę razy i jest tak samo, tylko na to parę razy to ze dwa razy agregat nie włączył się w ogóle. Instrukcje przeczytałem, i wszystkie wymagania spełniam (temperatura, odpowiedni odstęp od ścian itp).

    Co dalej z tym robić? Targać to do sklepu i... powiedzieć, że nie działa, czy oddać to bez podania przyczyny (14 dni nie minęło) czy wzywać kogoś żeby przyjechał i to zobaczył?

    Pozdrawiam.

    0 3
  • #2 25 Gru 2018 15:36
    Super_technik
    Poziom 15  

    Jak trafiłeś na bubla to nie wiadomo czy naprawa gwarancyjna pomoże.
    Oddać możesz tylko rzeczy zakupione przez internet.

    0
  • #3 25 Gru 2018 20:26
    kivoPL
    Poziom 9  

    Super_technik napisał:
    Jak trafiłeś na bubla to nie wiadomo czy naprawa gwarancyjna pomoże.
    Czyli... Co mam robić? Dobra, już trochę nie aktualne. Dałem jej jeszcze parę godzin, włączyłem, dalej to samo, zdenerwowałem się, "jebłem" w ten agregat, włączył się i chodzi do teraz (już z 10 minut) tylko coś tam bulgotnęło z dwa razy.

    0
  • #4 25 Gru 2018 21:22
    skryn
    Admin grupy AGD

    kivoPL napisał:
    "jebłem" w ten agregat, włączył się i chodzi do teraz (już z 10 minut) tylko coś tam bulgotnęło z dwa razy.

    Stary motyw na "z kopa". Często się sprawdza, jak kompresor staje okoniem... :D
    Oczywiście jest to czysta pornografia techniczna i proszę tą poradę traktować z przymrużeniem oka...
    Ale są Święta, więc wszystkie desperackie chwyty dozwolone... :wink:

    PS. Naukowo da się udowodnić, że w pewnych warunkach "skopanie" sprężarki daje pozytywne rezultaty. I to na stałe.
    Ale o tym po Świętach.

    0