Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Laguna 2 1.9 dci 120 KM nie pali na ciepłym silniku

26 Gru 2018 14:45 708 16
  • Poziom 5  
    Witam mam problem z moją Laguna 2 1.9 dci 120 KM na zimnym silniku pali a na ciepłym kręci ale nie chce zapalić, nie ma ciśnienia na listwie wtryskowej, wymieniłem czujnik położenia wału i filtr paliwa i dalej nic. Miał ktoś może podobny problem lub wie jak go rozwiązać?
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 12  
    Może któryś z czujników temperatury jest walnięty sprawdziłeś ?
  • Poziom 5  
    Jeszcze nie
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 5  
    Nie pokazuje żadnego błędu, na komputerze pokazało tylko ze nie ma ciśnienia na listwe wtryskowa
  • Poziom 5  
    Na ciepłym i zimnym pokazuje tak samo
  • Poziom 5  
    Tak samo pokazuje
  • Poziom 5  
    Podłączyłem komputer i pokazało coś koło 300 barów wymagane i tyle samo pokazywalo odchylenia czyli nie ma ciśnienia na listwie

    Dodano po 13 [minuty]:

    Po za tym jak odkrecam przewód od pompy do listwy to nie leci paliwo
  • Poziom 5  
    Najgorsze jest to że pompa wysokiego ciśnienia też jest sprawna bo sprawdzał mi i nawet zakładałem z innej laguny gdzie działała i cały czas to samo

    Dodano po 1 [minuty]:

    Nie sprawdzałem tylko tego czujnika na szynie ale z tego co machanik mówił że jak by to był ten czujnik to samochód wogole by nie palił
  • Poziom 5  
    Nie mam pompy niskiego ciśnienia

    Dodano po 1 [minuty]:

    A przekaźniki wszystkie są ok
  • Admin grupy Samochody
    brani napisał:
    Dziurka na przewodzie doprowadzajacym


    Która się uszczelnia na zimnym silniku?