Jak w tytule szukam telewizora do 3000 który będzie przeznaczony główie do grania także obowiązkowo 4k i hdr10. Przekątna jaka mnie interesuje to 55" ewentualnie jeżeli będzie coś o trochę mniejszej przekątnej ale o zauważalnie lepszej jakości też zaakceptuje.
Byłem dzisiaj w ME i sprzedawca polecał Panasonica, LG, Sony i Samsunga. Porównując panasonica z lg i Samsungiem, panasonic miał wyraźnie płynniejszy obraz od pozostałych aczkolwiek jakość wideo nie była 4k. Podobał mi się obraz w lg (inny model niż w porównaniu) był jasny i nasycony chociaż to tylko ips jedyne czego się boję to prześwietleń na matrycy jak w mojej G6 już drugi raz na gwarancji z tego powodu.
Chciałbym żebyście mi pomogli oddzielić ziarno od plew mogą być też zeszłoroczne modele bo wcale nie jest powiedziane że są gorsze. Na pierwszym miejscu stawiam jakość obrazu wiadomo że nie będzie to oled ale żeby robiła wrażenie, na ostatnim miejscu jest dla mnie funkcja smart tv.
Budżet 3000zł jest to maksymalna kwota jaką jestem w stanie dać ale wolałbym wydać mniej.
Garść dodatkowych informacji:
1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 2-3m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? na wprost / pod lekkim kątem
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Brak
4. Jaką markę preferujesz? Brak
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 50-55"
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Xbox One X
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, youtube
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Konsola
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Nie
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? Max 3000
Byłem dzisiaj w ME i sprzedawca polecał Panasonica, LG, Sony i Samsunga. Porównując panasonica z lg i Samsungiem, panasonic miał wyraźnie płynniejszy obraz od pozostałych aczkolwiek jakość wideo nie była 4k. Podobał mi się obraz w lg (inny model niż w porównaniu) był jasny i nasycony chociaż to tylko ips jedyne czego się boję to prześwietleń na matrycy jak w mojej G6 już drugi raz na gwarancji z tego powodu.
Chciałbym żebyście mi pomogli oddzielić ziarno od plew mogą być też zeszłoroczne modele bo wcale nie jest powiedziane że są gorsze. Na pierwszym miejscu stawiam jakość obrazu wiadomo że nie będzie to oled ale żeby robiła wrażenie, na ostatnim miejscu jest dla mnie funkcja smart tv.
Budżet 3000zł jest to maksymalna kwota jaką jestem w stanie dać ale wolałbym wydać mniej.
Garść dodatkowych informacji:
1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 2-3m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? na wprost / pod lekkim kątem
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Brak
4. Jaką markę preferujesz? Brak
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 50-55"
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Xbox One X
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, youtube
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Konsola
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Nie
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? Max 3000