Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Parkside PSBSA 20-Li A1 vs Parkside PABH 20-Li B2 czy warto?

czarny_alibaba 31 Dec 2018 18:12 60759 14
    yanes
    Level 30  
    BD zgrabniejsza i jakby nie było to ubogi krewny Dewalt'a, nawet taki prosty udar też przemawia na jego korzyść. Poza tym mam sentyment do BD bo w latach 80-tych można było kupić w składnicy harcerskiej ich sprzęt, który u niektórych do dziś działa.
    SAAX
    Level 16  
    Przy wyborze wkrętarki odpowiedz sobie na dwa podstawowe pytania: do czego będzie wykorzystywana i jak często będziesz z niej korzystał ?
    Keflavik
    Level 11  
    Witam.

Od 5-6 godzin na youtube jest wrzucony filmik z porównaniem dokładnie tych wkrętarek (nie ja stworzyłem film).
    To znaczy tych wkrętarek, o które pytasz, bo w tytule tego tematu jest zła nazwa wkrętarki Parkside.

Pozdrawiam.

PS Chyba coś się stało z tematem z którego ten został wydzielony, bo przynajmniej ja obecnie tamtego "nie widzę".
    yanes
    Level 30  
    Powiem tak, obydwie są warte swojej ceny i pomimo, że osobiście żadnej z nich bym nie kupił to nadal BD u mnie jest wyżej. Jak widzę w pracy, że pojawiają się ekipy ze sprzętem Parkside to nawet tego nie komentuje :-) Według mnie najlepsze wkrętarki robi Dewalt pomimo , że teraz używam Boscha niebieskiego to impact Dewalt'a wygrywa z Boschem.
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    Ja przez kilka ładnych lat używałem Black Deckera ostro od wiosny do zimy prawie do przykręcania sztachet, szalówki i blach na dachach. Oj biedny wypracował swoje, a że nadal jest w pełni sprawny to czasem go jeszcze używam do drobnych robót, mebelki itd. Dobrze leży w ręce. Wymieniłem w nim jedynie uchwyt na bity gdyż dokonał żywota. Od trzech lat użytkuję zestaw ten na foto obok i pomimo wagi oraz czasem bolącej ręki przy wkręcaniu wkrętów ciesielskich 300 mm nie kupiłbym nic innego.

Parkside PSBSA 20-Li A1 vs Parkside PABH 20-Li B2 czy warto? Parkside PSBSA 20-Li A1 vs Parkside PABH 20-Li B2 czy warto?
    Black&Decker to model EGBL188KB-QW ( zestaw kosztował ok. 450 zł)
    Makity zestaw
    Wkrętarka DDF459, Impack DTD129 - oba bezszczotkowe ( BL MOTOR) w 2015 kosztowały 2 tys. zł( dzisiaj pewnie będą tańsze - ale zestaw jeszcze Japan nie China).
    czarny_alibaba
    Level 17  
    Którą PARKSIDE polecacie?

Akumulatorowa wiertarka udarowa Parkside PABH 20-Li B2 Parkside PSBSA 20-Li A1 vs Parkside PABH 20-Li B2 czy warto?

lub
    PARKSIDE Wiertarko-Wkrętarka PSBSA 20-Li A1

Parkside PSBSA 20-Li A1 vs Parkside PABH 20-Li B2 czy warto?

Test Recenzja
    https://www.youtube.com/watch?v=PPuEjsMcgog
    https://www.youtube.com/results?search_query=Wiertarka+akumulatorowa+Parkside+PABH+20Li+B2
    irek764
    Level 10  
    Zamówiłem na Lidl sklep wkrętarkę PSBSA 20-Li A1 normalną zieloną,a przyszła czarno-biała,poza tym identyczna jak zielona.Nigdzie takiej nie znalazłem,ktoś na allegro sprzedaje jako limitowana.Spotkał się ktoś z takimi barwami?
    Na stronie Lidla jak zamawiałem,to na fotkach była i jest normalna zielona. Parkside PSBSA 20-Li A1 vs Parkside PABH 20-Li B2 czy warto?
    akm97
    Level 12  
    Witam. Zakupiłem właśnie wkrętarkę Parkside PABSP 20-Li B2, tj. bezszczotkową, ale już na baterie X20V Team. Jest to moja pierwsza wkrętarka bezszczotkowa. Miałem wcześniej dwa Einhelle Ni-Cd, Hyundaia 18V Li-Ion, który był świetny, ale postanowiłem zmienić go na technogię bezszczotkową. Co mnie uderzyło, to bardzo głośna praca wkrętarki (w porównaniu do poprzednich modeli, które miałem). Jest to taki jakby gwizd, jeszcze głośniejszy na drugim biegu. Nie wiem, czy to objaw uszkodzenia, czy charakterystyka pracy silnika bezszczotkowego. Różnicę mogą też robić obroty, bo Einhelle miały na drugim biegu coś ok. 1100, Hyundai 1350, a tutaj jest 2000. Co o tym sądzicie?
    Salmantopman
    Level 11  
    Którą polecacie?[/quote]
    No cóż rozczaruję kolegę który śmieje się z ekip z parkside' em a sam używa Bosch'a ha ha. Parkside jest z rodziny Boscha a dokładniej z jednej fabryki

Dodano po 9 [minuty]:

akm97 wrote:
    Co mnie uderzyło, to bardzo głośna praca wkrętarki (w porównaniu do poprzednich modeli, które miałem).

Co do głośnej pracy to nie mam zdania, bo nie zwracam uwagi na dźwięki wkrętarek, ale z tego co się orientuję jest dość dobra w swojej klasie. Jedyne mankamenty to pękająca obudowa u podstawy baterii i trzeba uważać żeby dopychać dokładnie przełącznik biegów bo potrafi wskoczyć pomiędzy 1 a 2