Proszę o porady, opinie posiadaczy piekarnika z mikrofalą. Pytanie skłania się właśnie ku mikrofalówce, jak ona grzeje bez tych obrotowych talerzy? Czy potrawa jest jednakowo dogrzana? A może są tam jakieś patenty z obrotowym talerzem?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremisiek1111 wrote:Należy rozróżnić:
- piekarnik z funkcją mikrofali, oraz
- mikrofalę z funkcją piekarnika.
Ten pierwszy nie ma talerza obrotowego, ponieważ w tym miejscu jest dolna grzałka.
Ten drugi ma talerz, ale tylko grzałkę górną i może mieć ewentualnie grzałkę termoobiegu.
eurotips wrote:W życiu nie kupujcie nic co w jednej obudowie ma grzałkę i mikrofalę.
Tego nie da się w jakiś sensowny sposób użytkować,
grzałka ciągle zasrana odpryskami z mikrofali, nawet kwarcówki zamiast grzałek niewiele wnoszą bo to dymi i śmierdzi niemiłosiernie. Czyste wodogłowie projektantów którzy to wymyślili.
cal wrote:....
eurotips wrote:W życiu nie kupujcie nic co w jednej obudowie ma grzałkę i mikrofalę.
grzałka ciągle zasrana odpryskami z mikrofali, nawet kwarcówki zamiast grzałek niewiele wnoszą bo to dymi i śmierdzi niemiłosiernie. Czyste wodogłowie projektantów którzy to wymyślili.
Grzejąc zupe nigdy nie udalo mi sie zagnoić mikrofalówki, skwierczało i pryskało owszem, gdy piekliśmy całego "czikena", co nawiasem mówiąc trwało 20 min, bez urazy ale ale jak sie pochlapie to trzeba potem umyć, samo nic sie nie wyczyści i nie będzie też śmierdzieć.
W piekarniku górna grzałka też dostanie przy pieczeniu mięcha, takie dywagacje to droga donikąd.
Mam taki sprzęt, ma wady i zalety, można upiec całą kurę, wspomagane mikrofalami trwa to szybko, na 2 zapiekanki
szkoda mi odpalać piekarnika, zanim on sie rozgrzeje zapiekanki już są przyrumienione, wszak trzeba je tylko przypiec a nie upiec.
O "ambitniejszym" pieczeniu trzeba jednak zapomnieć, do tego sa piekarniki.
eurotips wrote:cal wrote:....
Grzejąc zupe nigdy nie udalo mi sie zagnoić mikrofalówki, skwierczało i pryskało owszem, gdy piekliśmy całego "czikena", co nawiasem mówiąc trwało 20 min, bez urazy ale ale jak sie pochlapie to trzeba potem umyć, samo nic sie nie wyczyści i nie będzie też śmierdzieć.
W piekarniku górna grzałka też dostanie przy pieczeniu mięcha, takie dywagacje to droga donikąd.
Mam taki sprzęt, ma wady i zalety, można upiec całą kurę, wspomagane mikrofalami trwa to szybko, na 2 zapiekanki
szkoda mi odpalać piekarnika, zanim on sie rozgrzeje zapiekanki już są przyrumienione, wszak trzeba je tylko przypiec a nie upiec.
O "ambitniejszym" pieczeniu trzeba jednak zapomnieć, do tego sa piekarniki.
Widać że bierzesz kasę za tą kryptoreklamę....
Tak, umyć grzałkę można.... rozbierając całą mikrofalówkę przez zdjęcie nie tylko obudowy ale i całej zabudowy górnej grzałki. Jakimś cudem "zapomniałeś" o tym wspomnieć a mnie próbujesz przykleić metkę brudasa. Nieładnie.
Miałem takie coś i dlatego tu piszę aby ostrzec innych: takie g... to tylko rozgrzać do czerwoności i wsadzić w d... pajacowi który to wymyślił.
Kraniec_Internetów wrote:Taki piekarnik może być super opcją, głównie ze względu na to, że można go używać jako wielkiej mikrofalówki.
^ToM^ wrote:Zresztą, podobno jedzenie ze zwykłego piekarnik jest zdrowsze
tomjed wrote:Posiadam od 5 lat samsunga. Jesteśmy z żoną mega zadowoleni. Nie widzę różnicy w stosunku do zwykłej z talerzem...
12pawel wrote:może dopisze jak wygląda utrzymanie czystości.
misiek1111 wrote:To jest faktycznie masakryczne i do tego nierówno podgrzewaNp. w Boshu trzeba przejść przez pół menu, aby włączyć mikrofalę - bezsens, przez który odechciewa się używać tego urządzenia (ale wygląda ładnie i ma ładny napis. Można pochwalić się koleżankom ).