Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A4 B9 - Manetki , czujnik skretu jak złożyć oraz kalibracja

kluczo666 02 Jan 2019 22:43 2085 2
    kluczo666
    Level 11  
    Witam wszystkich.
    Mam problem z adaptacja / kalibracja czujnika skretu w audi a4 b9.
    Klopot zaczal sie w momencie awarii dzwigni od wlaczania kierunkowskazow oraz swiatel drogowych,
    postanowilem zakupic zestaw manetek o tym samym nr tj 4M0907129HD.
    Wszystko byloby ok ale postanowilem rozebrac je aby przelozyc plytke poniewaz auto mialo problem ze zgodnoscia nr vin. Przelozylem plytke lecz przy rozbieraniu poprzesuwaly mi sie kola zebate czujnika skretu ktory jest zespolony z manetkami.
    Moze ktos kiedys skladal takie zebatki wzgledem siebie zauwazylem iz na zebach sa punkty w dwoch miejscach lecz na duzej zebatce srodkowej jest tylko 1 miejsce.
    Jezeli ktos wie jak je ustawic wzgledem siebie prosilbym o pomoc.
    Moze rowniez ktos wie jak wyglada procedura kalibracji takiego czujnika.

Pozdrawiam.

kordek.
    Level 2  
    Witam mam podobny problem mam auto w warsztacie po unfalu a4 c9 z 2018r ze zerwana tasmy airbag , chlopacy zdemontowali tasme i wyskoczyl im ten bialy pierscien do czyjnik a kota skretu rozebralem dzis czujnik kata skretu ale zabardzo nie wiem jak ustawic . poradzies sobie z twoim ? widze ze miees ten sam model , ,, moge prosic o podpowiedz dziekuje
    kluczo666
    Level 11  
    Witam. Niestety po wielu probach ustawien zrezygnowalem poniewaz nie moglem tego ogarnac. Kupilem nowe manetki z serwisu ,koszt ok 1000 zł.
    Do tego kalibracja i zadziałały.
    Mozna kupic uzywane manetki ale nie wiem jak bedzie ze zgodnoscia vin.
    Kolejna przeszkoda moze byc rowniez kalibracja kamery w przedniej szybie poniewaz ona tez korzysta z tego czujnika skretu...

Pozdrawiam.