A to ktoś podaje cenę za robociznę? Nie spotkałem się nigdy z czymś takim, zawsze oferta jest na komplet.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereprzemek_a1 wrote:A jeśli miał byś firmę od posadzek to chciał byś robić wylewki w pojedynczych pokoikach w 10 mieszkaniach oddalonych od siebie po 30 km czy wolał byś robić wylewkę np: hali sportowej 1000m2 przez tydzieńLisciasty wrote:No kilowat owszem tańszy ale czemu sama robocizna jest droższa przy tańszych instalacjach..? Przecież roboty jest jednak mniej skoro mniej tych paneli do zamontowania tak?Dlatego im większa moc tym kilowat tańszy.
noja102 wrote:przemek_a1 wrote:A jeśli miał byś firmę od posadzek to chciał byś robić wylewki w pojedynczych pokoikach w 10 mieszkaniach oddalonych od siebie po 30 km czy wolał byś robić wylewkę np: hali sportowej 1000m2 przez tydzieńLisciasty wrote:No kilowat owszem tańszy ale czemu sama robocizna jest droższa przy tańszych instalacjach..? Przecież roboty jest jednak mniej skoro mniej tych paneli do zamontowania tak?Dlatego im większa moc tym kilowat tańszy.
noja102 wrote:przemek_a1 wrote:A jeśli miał byś firmę od posadzek to chciał byś robić wylewki w pojedynczych pokoikach w 10 mieszkaniach oddalonych od siebie po 30 km czy wolał byś robić wylewkę np: hali sportowej 1000m2 przez tydzieńLisciasty wrote:No kilowat owszem tańszy ale czemu sama robocizna jest droższa przy tańszych instalacjach..? Przecież roboty jest jednak mniej skoro mniej tych paneli do zamontowania tak?Dlatego im większa moc tym kilowat tańszy.
Leon444 wrote:Niektórzy pewnie tak - ja mam swoją firmę więc staram się być zawsze po środku jak jestem konsumentem ale tu jest jednak lekka przeginka...niektórzy nie zrozumieją
noja102 wrote:''Bo za darmo mamy tylko to co zrobimy sami"
Lisciasty wrote:Nie za bardzo rozumiem Twoje zdziwienie w tej kwestii.
Lisciasty wrote:A dlaczego nie pochylasz się nad ludźmi, którzy kupują sofę za 30 tysięcy albo samochód za 250? Przecież to jawne zdzierstwo i naciąganie...
Że nie wspomnę o torebkach czy okularach po 5 tysięcy sztuka :]
noja102 wrote:Od tego jest ubezpieczenie które posiada każda szanująca się firma...ryzyko upadku z wysokości , zniszczenie materiału przez nie właściwe traktowanie i odpowiedzialność za podłączenie
noja102 wrote:wadliwa wtyczka MC4 i instalacji nie ma , a może nawet całego domu
noja102 wrote:Ta za hu..wa wtyczkę bez atestu i certyfikatu tą z linka wypłaca ci odszkodowanie
Lisciasty wrote:Sprawa jest prosta jak robienie jajecznicy. Zbierasz oferty od kilku firm (niekoniecznie miejscowych), wybierasz najlepszą, oceniasz czy cena pasuje czy nie i robisz albo nie.
Albo robisz sam. No prościej się nie da tego ogarnąć
Moderated By Krzysztof Reszka:3.1.5-3.1.7 Nie wysyłaj treści, które powodują celowo konflikty na forum i naruszają dobre obyczaje.
Lisciasty wrote:Nie, to się nazywa kapitalizm. Jak ktoś za to płaci to znaczy że uważa, że jest to tyle warte. Ja np. uważam, że lekarz biorący 300 zł za 15 minut porady, która zwykle jest niewiele warta to przegięcie i przestałem chodzić do takich lekarzy. Natomiast kolejka do nich jest zawsze pełna. Kolega, który dostał ofertę na zrobienie niewielkiej łazienki za 40 tys. robił w końcu sam, ale ten gość od łazienek ma zamówienia na najbliższy rok. Podobnie jest z murarstwem, dekarstwem, prawnikami i całą resztą krwiopijcówNie za bardzo rozumiem Twoje zdziwienie w tej kwestii.
KarolW wrote:Proponuję panu Przemek_a1 założyć działalność i się przekonać ile zostanie z tych 3tys zarobku po odliczeniu zusu swojego, zusu pracownikow, kosztow biezacych firmy, zakupu narzędzi, auta za dziesiatki tysiecy, napraw auta za setki miesiecznie, paliwa, ekloatacji auta, ubezpieczen, szkolen, uslug ksiegowych, gwarancji przez dwa lata... ..
Wiec informuje ze zostanie cale g. Ale ten kto nie mial dzialalnosci to nigdy nie zrozumie.
przemko221 wrote:czasami zbytnia inwestycja w same najlepsze komponenty jest nieopłacalna
przemek_a1 wrote:Leon444 wrote:jeden po 3 latach się popsuł
A może da się go jeszcze samemu naprawić..?
Leon444 wrote:przemek_a1 wrote:Leon444 wrote:jeden po 3 latach się popsuł
A może da się go jeszcze samemu naprawić..?
Prawdopodobnie dioda albo przerwa na którymś łączeniu bo nie działa 1/3 panela.
Ale to tylko przykład jak działają te długookresowe gwarancje które wszyscy tak zachwalają.