Lechtan wrote: Wszystko sprawdziłem i wszystko jest okej .
A co dokładnie sprawdziłeś ?
Nie masz iskry - cewka ma zasilanie ? Są impulsy sterujące cewką ? Wtryskiwaczami ?
Nie masz pompy - przekaźnik pompy ma zasilania ? Słyszysz jej krótką pracę po włączeniu zapłonu ?
Nie masz kontrolki silnika - żaróweczka ma zasilanie, w ogóle komputer ma zasilanie ? Ma prawo uruchomić przekaźnik pompy i cewkę ?
Jak dokładnie się zachowuje kontrolka check i dioda immo ? Pierwsze świeci i gaśnie, drugie mruga i gaśnie po przekręceniu kluczyka na zapłon ?
Odczytałeś błędy ? Jaki błąd się wyświetlił ? Da się uruchomić odczyt, gdy nie odpala ?
Sprawdziłeś złącza które wskazałem ? Przez nie między innymi idzie zasilanie komputera w plusy i masy.
Masy... Też pięta achillesowa w lanosie. Jest ich kilka, nie jedna. Co z nimi ?
Lechtan wrote: Ktoś mi powiedział że to może być czujnik temperatury i kupiłem nowy dziś będę zmieniał
Który czujnik ? Są 2 wpływające na pracę silnika.
Nie pali - odłącz czujnik temperatury płynu i włącz zapłon - co się stanie ? Włączy się wentylator ?
Podpowiedziałbym jeszcze o jednym czujniku wpływającym na iskrę i pompę, ale bez odpowiedzi na powyższe pytania pewnie polecisz go zaraz kupić - a to może być tylko brak kontaktu na przewodach lub złączach - wszystko może być ok z czujnikami, ale bez zasilania komputera, wszystkie będą "złe".
Lechtan wrote: wymieniłem już czujnik położenia wału.
A nie, już zmieniłeś...
Wymieniaj dalej...