salvien wrote: Ok rozumiem, a jak się sprawa ma odnośnie tych budżetowych "ledów" ? Jeden wstawiłem wyżej, są niewydajne, nieopłacalne, szybko padają ? Czy nie można ich nazwać ledami, jeśli są w takiej kwocie ?
Mam kilka rodzajów LED z Luminova GU10 w moim przypadku 5W, E2712W, naświetlacze 10 i 20W. Jak dla mnie zakup udany co do żywotności ciężko mi powiedzieć za krótko użytkowane (kilka miesięcy). Jakość tych wyrobów (przynajmniej wizualnie) nie odbiega od markowych moim zdaniem.
Mam wrażenie że GU10 które zakupiłem świecą lepiej niż stare, barwa światła też zmieniła się na +
Jak na razie nie mam zastrzeżeń do tych produktów.
Kupowałem też w Leroymerlin chyba Lexman GU10 6W 4000K pakowane po kilka sztuk gdzie 1szt. wychodziła 6zł, oświetlają elewację całą noc, jak na razie klient nie zgłasza reklamacji o problemach z oświetleniem.
Robert B wrote: Kupując najtańszą chińszczyznę noname musisz się z tym liczyć. Na markowe masz gwarancję.
Na każdy sprzedawany produkt ma gwarancję. Dodatkowo przy zakupie internetowym do 2 tygodni może zwrócić produkt.