Witam,
1) kupiłem ledy RGB Blaupunkt taśma 5m.
2) Uciąłem cztery odcinki po 30cm i umieściłem w aucie "nad nogami" (aby oświetlał "dywaniki").
3) Sterownik ma stałe zasilanie (po drodze bezpiecznik) a masę mam zrobioną przez przełącznik "kołyskowy" trzy poziomowy ( I O II )
Piny od włącznika podłączyłem tak:
-(pierwszy pin) I podłączona jest pod lampkę w suficie (i jak otwieram drzwi to się włączają z automatu)
-(drugi pin ) O podłączyłem pod ledy
-(trzeci pin) II podłączyłem pod stałą masę (i jak włączę to świecą cały czas)
4) Następnie do każdego z 4 odcinków led dolutowałem przewód.
5) Ze sterownika wyprowadziłem przewód (4x1mm) do którego dolutowałem pozostałe przewody do taśm.
szkic:
I tu pojawia się problem że dwie lewe listwy (miejsce kierowcy i za kierowcą) świeci kolor czerwony to dwie prawe (pasażer i z tyłu za pasażerem) świeci biały
jak ustawię zielony to lewa w ogóle nie świeci a prawa tak ziekonkawo-biało
jak ustawię niebieski to wszystkie cztery świeca jednakowo "MÓJ SUKCES"
jak ustawię biały to lewa na biało a prawa na taki lekki fiolet
a dodam że każda listwa jest niezależnie pod zasilanie a tak dziwnie stronami działają co mogłem zrobić źle (wiem wszystko ale tak poważnie
)
Dziękuje za odpowiedzi i za czas spędzony na przeczytanie i zrozumienie tego
POZDRAWIAM Paweł.
1) kupiłem ledy RGB Blaupunkt taśma 5m.
2) Uciąłem cztery odcinki po 30cm i umieściłem w aucie "nad nogami" (aby oświetlał "dywaniki").
3) Sterownik ma stałe zasilanie (po drodze bezpiecznik) a masę mam zrobioną przez przełącznik "kołyskowy" trzy poziomowy ( I O II )
Piny od włącznika podłączyłem tak:
-(pierwszy pin) I podłączona jest pod lampkę w suficie (i jak otwieram drzwi to się włączają z automatu)
-(drugi pin ) O podłączyłem pod ledy
-(trzeci pin) II podłączyłem pod stałą masę (i jak włączę to świecą cały czas)
4) Następnie do każdego z 4 odcinków led dolutowałem przewód.
5) Ze sterownika wyprowadziłem przewód (4x1mm) do którego dolutowałem pozostałe przewody do taśm.
szkic:

I tu pojawia się problem że dwie lewe listwy (miejsce kierowcy i za kierowcą) świeci kolor czerwony to dwie prawe (pasażer i z tyłu za pasażerem) świeci biały
jak ustawię zielony to lewa w ogóle nie świeci a prawa tak ziekonkawo-biało
jak ustawię niebieski to wszystkie cztery świeca jednakowo "MÓJ SUKCES"
jak ustawię biały to lewa na biało a prawa na taki lekki fiolet
a dodam że każda listwa jest niezależnie pod zasilanie a tak dziwnie stronami działają co mogłem zrobić źle (wiem wszystko ale tak poważnie

Dziękuje za odpowiedzi i za czas spędzony na przeczytanie i zrozumienie tego

POZDRAWIAM Paweł.