Witam.
Wszystko działało super.
Wyszedłem z domu klikam pilotem otwiera się auto, ale sygnalizacja migania kierunkowskazów coś się zawiesiła i migały dłuższy czas.
Ostatecznie nie działają mi:
- centralny zamek zarówno z pilota jak i po przekręceniu zamka drzwi
- elektryczne szyby
- kierunkowskazy
- oświetlenie wnętrza
- "pikanie" o zostawieniu włączonych świateł
- światła z tyłu
Pojechałem do elektromechanika.
Wpiął się i stwierdził brak komunikacji CAN z modułem REC.
Wysypywało dużo błędów właśnie z komunikacją. Ogólnie stwierdził, że REC nie żyje
Niestety elektryk może się zająć tym dopiero za dwa tygodnie.
Zrobiłem zdjęcie pierwszego lepszego błędu:
Pojechałem na szrot kupiłem dokładnie taki sam REC co wyciągnąłem z mojego auta wpiąłem, ale niestety nic ta zamiana nie dała. Nie ma żadnej różnicy czy podpinam swój czy ten kupiony.
Zadzwoniłem do elektryka i mówię mu o tym, ze nic nie działa. Mówił, że po podmianie powinno chociaż coś działać i mam szukać przyczyny w dostarczaniu zasilania do REC'a.
Może coś poradzicie?
W jaki sposób sprawdzić czy dociera do niego zasilanie?

Wszystko działało super.
Wyszedłem z domu klikam pilotem otwiera się auto, ale sygnalizacja migania kierunkowskazów coś się zawiesiła i migały dłuższy czas.
Ostatecznie nie działają mi:
- centralny zamek zarówno z pilota jak i po przekręceniu zamka drzwi
- elektryczne szyby
- kierunkowskazy
- oświetlenie wnętrza
- "pikanie" o zostawieniu włączonych świateł
- światła z tyłu
Pojechałem do elektromechanika.
Wpiął się i stwierdził brak komunikacji CAN z modułem REC.
Wysypywało dużo błędów właśnie z komunikacją. Ogólnie stwierdził, że REC nie żyje

Niestety elektryk może się zająć tym dopiero za dwa tygodnie.
Zrobiłem zdjęcie pierwszego lepszego błędu:

Pojechałem na szrot kupiłem dokładnie taki sam REC co wyciągnąłem z mojego auta wpiąłem, ale niestety nic ta zamiana nie dała. Nie ma żadnej różnicy czy podpinam swój czy ten kupiony.

Zadzwoniłem do elektryka i mówię mu o tym, ze nic nie działa. Mówił, że po podmianie powinno chociaż coś działać i mam szukać przyczyny w dostarczaniu zasilania do REC'a.
Może coś poradzicie?
W jaki sposób sprawdzić czy dociera do niego zasilanie?