logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać okładkę do Audio-CD? Szukam sposobu i programu

1kaczucha 11 Sty 2019 22:02 1566 9
REKLAMA
  • #1 17694088
    1kaczucha
    Poziom 14  
    Ocena: 40
    Dzień dobry wieczór!
    Nie mam pojęcia gdzie miałbym ten temat zamieścić, dlatego wylądował tutaj ;)
    Szukałem, szukałem i brak efektów. Szukałem w Google i na elektrodzie. I nic, żadnych konkretów.
    Mógłby ktoś mi jasno wytłumaczyć, łopatologicznie, jak to jest z dodawaniem okładki do projektu płyty Audio-CD?
    Nagrywam koledze jego twórczość i takie rzeczy jak nr ścieżki, tytuł, wykonawca, album - do tego doszedłem; okładka - czarna dziura.
    Jakiś program, format plików?
    Oczy z orbit mi wylatają od patrzenia w komputer...
  • REKLAMA
  • #2 17694155
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17694223
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    Z tego co wiem nie da się. Windows Media Player wyświetla np. okładki na podstawie informacji z internetu.
  • #4 17694226
    1kaczucha
    Poziom 14  
    Stąd, że w różnych odtwarzaczach jest miejsce na okładkę. Foobar nawet posiada opcje rewers i płyta...
  • REKLAMA
  • #5 17694241
    Piotr160292
    Poziom 38  
    No to Ci tłuimaczę. Okładka jest z internetu brana. Program sobie sprawdza po wykonawcy i utworze jaki album i wyświetla okładkę.
  • #6 17694249
    1kaczucha
    Poziom 14  
    To gdzie ja mam tę okładkę wsadzić w internet, żeby ją potem odtwarzacz pobrał z tego miejsca?
    Chodzi mi o to, by finalnie wyświetlały się wszystkie informacje o płycie wraz z okładką...
  • REKLAMA
  • #7 17694321
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Tego Ci nie powiem. Wiem na 1000% że pobiera z neta okładki. Dlaczego? Mam w MP3 różne piosenki i nie mam do nich okładek a pomimo tego VLC wyświetla okładki, tytuł i autora. Tłumaczę sobie to w ten sposób, że jest serwer z bazwą utworów z którą program się łączy i pobiera wszystkie informacje na temat danego utworu.
  • #8 17694329
    1kaczucha
    Poziom 14  
    Dlatego to pytanie zadałem tutaj ;)
    Może znajdzie się jakaś "mądra głowa"...

P.S.
    Może to niewłaściwa kategoria? Dlatego proszę moderatora o weryfikację kategorii i ewentualne przeniesienie do właściwej (no, może poza kategorią "Kosz" ;) )
  • #9 17694946
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 18302259
    1kaczucha
    Poziom 14  
    Po niemal roku odświeżam temat; co mam zrobić, by okładka przy odtwarzaniu płyty była wyświetlana?
    Płyty są autorskie, żadna korporacja fonograficzna za tym nie stoi...
    Może ktoś wskazać miejsce w którym mam okładkę płyty umieścić by była potem wyświetlana? I nie tylko na moim komputerze, ale u każdego, kto kiedykolwiek jakiś utwór z płyty odtwarzał będzie?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na dodanie okładki do płyty Audio-CD, jednak napotyka trudności w znalezieniu konkretnego rozwiązania. W dyskusji pojawia się informacja, że okładki nie są zapisywane na płycie CD, a odtwarzacze, takie jak VLC, pobierają je z internetu na podstawie metadanych utworów. Użytkownicy sugerują, aby sprawdzić serwisy internetowe, które gromadzą okładki płyt audio oraz skontaktować się z producentem odtwarzacza w celu uzyskania informacji o źródłach okładek. Użytkownik nadal poszukuje miejsca, gdzie mógłby umieścić okładkę, aby była wyświetlana na różnych urządzeniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA