Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Denon DBT-3313ud - Blu-ray nie uruchamia się....

georem 13 Jan 2019 11:12 2736 11
    georem
    Level 2  
    Witam serdecznie Wszystkich użytkowników,
    wspomniany odtwarzacz (posiadam 2 miesiące) wczoraj podczas oglądania filmu po kilku minutach się "zawiesił", nie reagował na polecenia pilota ani przycisków na panelu. Wyłączyłem z sieci na całą noc (myślałem, że zadziałało zabezpieczenie) i nic nie pomogło. Wyświetlacz po włączeniu nie reaguje, odtwarzacz nie działa. Teraz nawet nie mam możliwości aktualizacji. Oczywiście można uderzyć do serwisu, jednak kupiłem go poza Polską ponieważ polski dystrybutor już nie miał w ofercie tego (ani żadnego innego modelu) blu-ray. Zanim oddam go do serwisu (nawet jeżeli będzie trzeba zapłacić) może coś podpowiecie. Dziś go wyciągnę z półki i spróbuję podłączyć w innym miejscu. Pozdrawiam
    Remik
    jozgo
    Level 41  
    Spróbuj go zresetować.
    Naciśnij On/Standby i równocześnie: Play + Forward Skip (przewijanie w przód) i przytrzymaj parę sekund.
    georem
    Level 2  
    Dziękuję za info, byłem pewien że jest jakaś sekwencja klawiszy (miałem Marantza UD7007 też miał, a to bliźniaczy model).
    Niestety tymczasem nie zadziałało. Jedyna zmiana że nie można go wyłączyć z panelu, tylko pilotem.
    Znalazłem na stronie Denona historię zmian oprogramowania i jest takie stwierdzenie, bliźniacze z moim przypadkiem, niestety nie wiem co z tym mogę zrobić:

changelog of DBT3313UD
    last updated 13.04.2015

13.04.2015
    DBT3313UD (DZ14-152)
    Firmware version - HQ9304

The playback of the BD disk stops when the customer selects TOP MENU during playback of specific BD disk. (Samurai Sentai Shinkenger Complete Blu-ray3)

14.10.2014
    HQ 9304
    The correction of the trouble of the video streaming service.

07.04.2014
    HQ 9297
    The answer to AMX command ("CV?") in the state of Standby is wrong.
    FLAC file cannot be played via USB.

27.01.2014
    HQ 9292
    SACD playability problem when Playing in your preferred order (Program playback) track 1-2-3-4 etc.
    The unit doesn't play specific disk (BD-RE) and not display the title.
    The black color and white color are not correctly displayed.
    Playing DVD-AUDIO shows time only from the beginning of the disk, not from the beginning of the track.
    The answer to the "PS?" command from AMX(ASCII) is "480" at the output of 576.
    There is no CR for "PW?" command of AMX(ASCII).
    Product can not play BD-RE(DL), which was recorded with the recorder of Sharp.

30.09.2013
    HQ 9199
    No sound when playing 3D Blu-ray using Non-3D AVR.

04.07.2013
    HQ 9187
    RS232 in BD player don't respond correctly for commands. (The answer to ""PS?"" command doesn't operate correctly.)
    RS232 in BD player don't respond correctly for commands. (The answer to ""TMS?"" command doesn't operate correctly.)
    The skip operation of BD-RE to which BS contents are recorded is defective.

20.05.2013
    HQ 9175
    Did not play specific BD disc "Les Misérables 25 Years concert". No idicate language selection and could not select language.
    The spelling of the port input screen of Proxy is wrong in a German setting of BD Player Menus.
    When the product is restarted after BD Player Menus is set to German, the pop-up menu of TV Screen Size becomes English.

04.02.2013
    HQ 9169
    3D BD SAFARI frezes.

No response on front buttons and no display.

08.03.2013
    MCU 042 or 045
    HQ 9163
    When BD disk (AAC 2ch) where Television Broadcasting was recorded is
    played, audio becomes monaural.

When DVD that records the television is played, audio is not a stereo.

25.01.2013
    MCU 042 or 045
    HQ 9150
    Can’t play BD's from Concorde Home Entertainment
    Media Player: when streaming music from NAS drive only 105 folders are
    displayed.
    Ringing distortion on video output.
    Contents cannot be played when the customer uses DTCP-IP and BDRecorder
    made of Panasonic.
    When the customer selects DTS-HD and AAC by a quick start under a
    specific condition, analog audio is not output.

15.10.2012
    MCU 045
    HQ 9126_0077
    Improvement of RS232 connection.

Myślę, że może się skończyć w serwisie (nawet gdybym musiał zapłacić), ale jak czytam podejście obsługi to trochę się martwię.
    Pozdrawiam Remik
    djpolb
    Level 16  
    Mam dokładnie ten sam problem. Po naciśnięciu przycisku Power lub Play lub Open/Close mruga zieloną diodą kilka razy po czym świeci stale. Brak reakcji na pilota. Na wyświetlaczu ciemno, na TV brak sygnału. Odłączenie zasilania nic nie daje, reset Power + Play + Forward też nie pomógł. Mam go od wakacji i nigdy nie aktualizowałem softu i nie podłączałem do Ethernetu. Używany sporadycznie z koncertami DVD. Daj znać czy udało Ci się go uruchomić.
    georem
    Level 2  
    Po konsultacji z serwisem "horn" wysłałem do nich, podobno jeżeli problem leży w oprogramowaniu to naprawa wyniesie 150 zł w ramach ogólnego przeglądu. Czekam na efekt. Oczywiście mogę wysłać do serwisu do Włoch gdzie kupiłem odtwarzacz (ebay) ponieważ w Polsce są niedostępne od dłuższego czasu blu-ray DENONA!!! Pozdrawiam Remik
    djpolb
    Level 16  
    OK dzięki za odpowiedź. Jak wróci napisz co naprawiali.
    toopcool
    Level 14  
    Mam podobny problem.
    Coś wiadomo w temacie ?
    djpolb
    Level 16  
    Niestety nie, założyciel tematu mi nie odpisał a ja nie miałem się kiedy tym zająć i sprzęt czeka na "swój moment". Zapewne bez wizyty w serwisie się nie obędzie. Jeśli uda Ci się naprawić swój to poproszę o wiadomość co było popsute i jakie były koszty naprawy.
    toopcool
    Level 14  
    Ok. Dzięki.
    Jak coś ruszy to dam info.
    Amplus2
    Level 2  
    Mam identyczny problem. Byłem w serwisie HORN. Dali informację że "naprawa" tj wymiana płyty głównej to koszt 1900 zł. Wydało mi się to naciąganym kosztem . Dałem do lokalnego serwisu RTV w miejscu zamieszkania tj w Kaliszu diagnoza identyczna uszkodzona płyta główna koszt wymiany 1600 zł. Twierdzą że gdyby mieli niestety niedostępne części to mogliby tą płytę główną naprawić ale twierdzą że części są niedostępne... Powiedzieli że to powszechny problem tego modelu... Czy ktoś z Was znalazł jakieś tańsze rozwiązanie /dostęp do części???/ problemu uszkodzeń płyty głównej tego odtwarzacza?
    djpolb
    Level 16  
    Jestem dokładnie w tej samej sytuacji, co kolega wyżej. Pan serwisant stwierdził, że padł procesor na płycie głównej i nie da się tego naprawić. Zostaje szukać dawcy, lub kupić inny sprzęt. Czy może ktoś z Was wie czy ta płyta główna była montowana tylko w tym modelu? Denon ma sporo części wspólnych z Marantzem więc może jest szansa coś podmienić?
    Amplus2
    Level 2  
    Czy koledze udało się coś zdziałać ze swoim odtwarzaczem?

djpolb wrote:
    Jestem dokładnie w tej samej sytuacji, co kolega wyżej. Pan serwisant stwierdził, że padł procesor na płycie głównej i nie da się tego naprawić. Zostaje szukać dawcy, lub kupić inny sprzęt. Czy może ktoś z Was wie czy ta płyta główna była montowana tylko w tym modelu? Denon ma sporo części wspólnych z Marantzem więc może jest szansa coś podmienić?