Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC

krzychu.m 15 Jan 2019 18:46 981 17
    krzychu.m
    Level 19  
    Cześć
    Wie ktoś może co to za rodzaj wtyczek, są od sterownika silnika BLDC.
    Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC
  • Helpful post
    ta_tar
    Level 39  
    Na allegro jest to opisane jako "ZLACZE KOSTKA WTYK GNIAZDO MOTOCYKLOWE MTW 6 PIN"
    Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC
    Czy ci będzie pasować?

Drugie białe to może na tej stronie znajdziesz: Złącze sygnałowe białe 2-PIN
    krzychu.m
    Level 19  
    No to jedno mamy :), pozostały jeszcze dwa.
    ta_tar
    Level 39  
    Drugie białe może też. Czarne nie są zbyt wyraźne. Daj inne zdjęcie czarnych.
    krzychu.m
    Level 19  
    Wygląda że pasuje, będę musiał spytać o wymiary.
    Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC Co to za rodzaj wtyczek, sterownik BLDC
    ta_tar
    Level 39  
    Co do czarnego to chyba będzie problem bo jest niesymetryczne rozmieszczenie wtyków.
    krzychu.m
    Level 19  
    A może ktoś ma pomysł jaką wtyczką zastąpić tą czarną?
    ta_tar
    Level 39  
    Pytanie do ciebie. Do czego chcesz to zastosować? Przecież możesz zastosować każde inne złącze konektorowe 2 pinowe.
    krzychu.m
    Level 19  
    Niby tak, ale tych złączy jest tyle że jak ktoś ma coś fajnego można by sprawdzić. Ma to być wtyk zasilający tak 30A.
    ta_tar
    Level 39  
    krzychu.m wrote:
    Ma to być wtyk zasilający tak 30A.

Nie przesadzasz trochę z tymi amperami? Nie wiem czy ta twoja wtyczka tyle wytrzymuje. Jeżeli ma to być złącze na 30 A to już musisz szukać gniazda i wtyczkę na taki prąd a nie takie małe złącze.
    krzychu.m
    Level 19  
    Silnik ciągnie 25 więc chyba nie przesadzam.
    ta_tar
    Level 39  
    Jeżeli możesz to wszytko zmienić to nie ma znaczenia ta wtyczka a szukasz całego kompletu odpowiedniego do tych amperów.
    krzychu.m
    Level 19  
    Nie mam gniazdka dla tej czarnej wtyczki i nie wiem jak się nazywa więc ja raczej utnę i zakupie cały komplet wtyczka i gniazdko. Dlatego pytam że jak by ktoś wiedział o jakiś dobrych złączach to mógłby się pochwalić.
    ta_tar
    Level 39  
    Ale to ty musisz się postarać o to gdyż trudno mi uwierzyć że przez to złącze "szło" 25 czy 30 A. Wpisz w wyszukiwarkę to co potrzebujesz, sprawdź parametry tego co znajdziesz i sam zdecydujesz co ci najbardziej odpowiada.
    krzychu.m
    Level 19  
    Nie szło to jest nówka sztuka dopiero co zakupiona.
    ta_tar
    Level 39  
    krzychu.m wrote:
    Nie szło to jest nówka sztuka dopiero co zakupiona.

A masz do tego instrukcję? Możesz podać coś więcej o tym sterowniku? Może napis 20A nie dotyczy płynącego prądu. Daj więcej danych o tym sterowniku nie tylko o wtyczkach.
    krzychu.m
    Level 19  
    Instrukcję haha:). To chiński sterownik silników bezszczotkowych. 500W, 24V, 30A, sam silnik poobiera 26A przynajmniej według danych. Stosowany do rowerów motorowerów itp.
    krzychu.m
    Level 19  
    Padło na XT 60.