Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Poszukuję takiego urządzenia. Jack 3.5

Bartosz7777777777 17 Jan 2019 17:52 432 9
    Bartosz7777777777
    Level 6  
    Dzień dobry poszukuje takiego urządzenia https://allegro.pl/oferta/hama-media-hub-cs-440-7689031368. Przede wszystkim nie mam pojęcia jak to się nazywa, na allegro są same przejściówki Ale nie ma nic co miało by przełącznik. Urządzenie na zdjęciu jest używane i trochę stare. Potrzebuje kupić nowy taki sprzęt. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu nazwy tego urządzenia oraz ewentualnie linku z podobnym urządzeniem. Z góry dziękuję za pomoc.
    Bartosz7777777777
    Level 6  
    Nie do końca. Chodzi o to żebym do np. telefonu mógł podłączyć słuchawki i głośniki (wszystko jest na Jack 3.5), ale żeby była możliwość przełączania tych urządzeń.
    thogalw
    Level 14  
    Hm mało zdjęć koleś wrzucił i nie widzę co tam jest ale w opisie umieścił informacje -Koncentrator 4xUSB 2.0 oraz audio do podłączenia

i przełączania pomiędzy słuchawkami

z mikrofonem i głośnikami
    HD-VIDEO
    Level 42  
    O ile słuchawki można podłączyć do telefonu bezpośrednio, to głośniki nie; muszą być to głośniki aktywne.

Takie coś można sobie samemu zrobić.

Jeżeli nie będą to głośniki aktywne to w środku trzeba umieścić wzmacniacz i trzeba to zasilać
  • Helpful post
    thogalw
    Level 14  
    Są tam dwa wejścia na głośniki i mikrofon i przełącznik na środku L , R . Zapewne na kablu jest Jack tylko tego na zdjęciu nie ma. Trzeba poszukać innej aukcji.

Dodano po 3 [minuty]:

Ten ma guzik do przełączania głośnik lub słuchawki z mikrofonem
    http://www.opinie.senior.pl/Media-Tech-MEDIA-HUB-PRO-MT0817,4834.html

Dodano po 2 [minuty]:

Głośniki komputerowe sobie podłączy jak ma i styknie.
    Bartosz7777777777
    Level 6  
    Dzieki thogalw o to mi chodziło.
    Telefon z gniazdem 3.5-Urządzenie 2 wyjścia (przełącznik na słuchawki lub głośniki komputerowe)
    thogalw
    Level 14  
    Spoko aby działało jak trzeba.
    Bartosz7777777777
    Level 6  
    Tylko jeszcze jedno pytanie. Gdzie mogę kupić takie urządzenie
    thogalw
    Level 14  
    Które wybrałeś to z drugiego linku?