Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nieudokumentowany kod i funkcja w telefonie (bez)przewodowym

Mr. CEWKA 05 Sep 2005 15:03 1843 6
    Mr. CEWKA
    Level 17  
    Chciałbym zapoczątkować nowy ciekawy wątek i formę opisu (dla czytelności).

-----------------------------------------------------------------------------------
    Dotyczy: PANASONIC / Bezprzewodowy
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Funkcja: Wyłącza słuchawkę
    Testowane na: KX-TC1701V oraz KX-TC160-B
    Użycie: Gdy telefon jest w czuwaniu /nie na sygnale/ wcisnąć jednocześnie podane klawisze
    Szczegóły:

Przeczytałem kilka instrukcji od telefonów bezprzewodowych Panasonic, ale w żadnej nie znalazłem tego kodu

2580 (przycisnąć jednocześnie te klawisze)

To chyba tryb transportowy (tel. w pudełku w sklepie). Po wciśnięciu klawiszy telefon wydaje jeden dźwięk i wyłącza się tak, jak by nie było w nim baterii.
    Po odłączeniu na moment bateryjki i podłączeniu spowrotem telefon się włącza - drugi sposób na odblokowanie to położyć na 2 sekundy na centralce.

Nie wiem czy działa we wszystkich modelach bezprzewodowych Panasonic, ale kiedyś odkryłem podczas "eksperymentów".
    pieterek
    Level 18  
    Wpanasonicu KXTC-1450w funkcja ta też jest aktywa
    shaft
    Level 13  
    Panasonic KX-A141ES nie dziala
    Grzechu L.
    Level 23  
    To działa we wszystkich KX-TC
    shaft
    Level 13  
    U mnie niestety nie działa chociaż próbowałem kilka razy
    McGod
    Level 14  
    W słuchawce KX-TCA120FX kod 2580 nie wyłącza słuchawki, natomiast kasuje ustawienia (zegar i książka numerów pozostaje bez zmian).