Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 206 tylne światła brak -

23 Sty 2019 16:31 342 6
  • Poziom 3  
    Witam.
    Mam problem w mojej 206tce, 1.1 benzyna 2000 rocznik, zacznę od tego że problem się pojawił po myjni, a że ostatnio trochę mrozi wszystko przymarzło. Przechodząc do sedna, nie działają mi tylne światła, światła stopu x3 działają, podświetlenie blach działa, przeciwmgielne działa.
    Szukałem tutaj na forum co może być problemem i natknąłem się na podobne objawy i ktoś pisał o wymianie bezpiecznika nr 5 w pokrywie silnika - brak efektów :/
    Jakieś jeszcze sugestie ? Czy czekać na odwilż i liczyć na to że to tylko przez zalanie na myjni ? :D
  • Poziom 3  
    Sprawdzone.
    i dziwnym trafem akurat dwie na raz przestały świecić :/
  • Poziom 20  
    Dochodzi napięcie to gniazd żarówek ? Masę sprawdzałeś przy lampie,złączce. Przewody nie są sztywne nadpalone ? Bezpiecznik odpada bo nie było by innych rzeczy. Więc szukaj w okolicach oprawy i w wiązce.
  • Poziom 24  
    akatasz87 napisał:
    Czy czekać na odwilż i liczyć na to że to tylko przez zalanie na myjni ? :D

    I dziwnym "trafem" zalało obie lampy idąc Twoim tokiem rozumowania?
    Jak kolega wyżej napisał napięcie w kostkach i oprawkach do sprawdzenia kontrolka.
    Kiedy widziałeś je ostatnio świecące obie?
    Co za problem sprawdzić czy w środku nie masz wody i czy to "wina myjni".
  • Poziom 3  
    Ja nic nie sugeruję :D ja tylko snuję domysły :D
    Wczoraj przed wyjechaniem na myjnię 100% były sprawne, później dopiero jak wieczorem do pracy jechałem to już była lipa, mróz ogólnie złapał bo ledwo drzwi otworzyć mogłem. Dlatego tak jakoś mi się nasunęło że to wina tego mycia i że gdzieś tam coś się zalało może :D
    Będę sprawdzać dalej to co wyżej napisaliście
  • Poziom 20  
    Mycie auta na mrozie......Bez komentarza.