Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Kangoo I 2000r. - Nie działa pilot / centralny zamek

quiet123 28 Jan 2019 21:33 1458 3
    quiet123

Level 9  
    Witam mam problem z centralnym zamkiem i pilotem. Od tak przestał działać pilot. Na pilocie świeci dioda (radiowy), wymieniona bateria. Na innym forum poszukałem instrukcji programowania klawiszem na środku przy lewarku i pilot ożyl - do czasu przekręcenia kluczyka w stacyjce. Tak jakby sterownik gubił pamięć po "puszczeniu" zasilania stacyjką. Dodam że auto raczej bez immo - samochód normalnie odpala, nie świeci kontrolka przy zegarach.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    quiet123 wrote:
    Tak jakby sterownik gubił pamięć po "puszczeniu" zasilania stacyjką

Sprawdź czy wszystkie bezpieczniki sprawne, następnie punkty masy, łączenia przewodów, itd...
    genek1000
    Level 35  
    quiet123 wrote:
    Tak jakby sterownik gubił pamięć po "puszczeniu" zasilania stacyjką

Traci się synchronizacja algorytmu wyliczania kodu pomiędzy modułe kabiny a kluczykiem. Może być walnięte jedno albo drugie . Stawiam na kluczyk.
    quiet123 wrote:
    Dodam że auto raczej bez immo - samochód normalnie odpala, nie świeci kontrolka przy zegarach.

Fabrycznie powinien mieć więc jeśli ktoś go usunał to pewnie temu że kluczyk przestał znosić blokadę - a jak kluczyk przestał komunikować się z modułem kabiny to wysypała się synchronizacja danych w torze odbioru radiowego .
    Proponuję dodatkowy sterownik centralnego zamka z pilota i po problemie . I prawdopodobnie niższe koszta
    quiet123

Level 9  
    Problemem okazał się sterownik i zimne luty.