Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] LINDE H16T - nie palą się kontrolki na desce rozdzielczej a wózek odpala ...

credo pila 02 Feb 2019 17:39 1008 3
    credo pila
    Level 2  
    Witam, mam problem z tytułowym wózkiem podnośnikowym.
    tzn. chciałem włączyć światła i się nie zapaliły ale :
    - zgasł kogucik, światło stop, znikł sygnał biegu wstecznego oraz przestał działać przełącznik jazdy przód tył,
    - przy ponownym uruchomieniu wózka nie zapaliły się kontrolki na desce rozdzielczej ale wózek odpalił i działa hydraulika.

sprawdziłem bezpieczniki pod siedziskiem i są trzy nie przepalone, dodatkowo bezpiecznik na czerwonym kablu z akumulatora do stacyjki jest ok - po wyciągnięciu go wózek nie odpala czyli to nie ten kabel chyba.

-czy wie ktoś gdzie szukać jeszcze jakiegoś dodatkowego bezpiecznika który odpowiada za zasilnie prądu do deski rozdzielczej?
    - czy ktoś miał już podobna awarie.
    credo pila
    Level 2  
    dalej pilnie potrzebuje podpowiedzi w temacie wózek stoi na środku placu a bez możliwości załączenia jazdy nie jestem w stanie go przestawić waży ponad 2,5 tony

ps.
    DiZMar wrote:
    Po co dublujesz temat?
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3548824.html]

błąd nowicjusza w sztuce, dzięki już naprawione jest pojedynczo (dubel w koszu) - wystarczyło mi na PW napisać a nie nabijać sobie post ... ale ok
    credo pila
    Level 2  
    problem usunięty rozwiązał się sam ... wilgotny styk odparował i przestał robić zwarcie.