Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Atego 1524 - bardzo ciężko odpala przy niskich temperaturach

whitecarbon 04 Lut 2019 17:55 171 4
  • #1 04 Lut 2019 17:55
    whitecarbon
    Poziom 2  

    Witam,

    Mam problem z Atego 1524 rok 2009 samochód bardzo długo kręci zanim odpali, jeśli stoi na ogrzewanej hali pali od razu

    Zrobione:
    -odpowietrzenie zbiornika - Sprawdzone
    - filtry oryginał mercedes
    - Pompa niskiego ciśnienia pracuje
    - kulka filtra drożna, pracuje prawidłowo
    - zaworek zwrotny na bloku nowy
    - wymienione wtryski
    - wymienione pompy PLD

    Odpala nadal tak samo nie ma żadnych błędów. Po odpaleniu rano każde następne kręcenie rozrusznikiem odpala od razu, Stoi na noc i juz nie chce zapalić. Kopci na biało przed samym odpaleniem na czarno.

    0 4
  • #2 04 Lut 2019 18:03
    osiniak75
    Poziom 32  

    Świece żarowe grzeją?

    0
  • #3 04 Lut 2019 18:13
    whitecarbon
    Poziom 2  

    Silnik jest uruchamiany przez kompresje a swieca płomieniowa była stosowana tylko dla samochodów na Skandynawie

    0
  • #4 04 Lut 2019 19:43
    piotr budzowski
    Poziom 23  

    sprawdź podkładki pod wtryskami

    0
  • #5 14 Lut 2019 13:58
    whitecarbon
    Poziom 2  

    Wszystko sprawdzone caly układ paliwowy od baku po wtryski
    Samochód powyżej 5 stopni pali na dotyk jak temperatura spadnie poniżej 5 stopni zaczyna się problem im więcej mrozu tym gorzej, przy -7 juz praktycznie nie odpala.
    Dadam ze paliwo zimowe, zawory wyregulowane kompresja silnika w normie.
    Żadnych błedów na diagnostyce.

    0