Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gubienie pakietów - TP-LINK Archer C8 + TP-LINK Archer T9UH

Peccarus 05 Feb 2019 21:43 600 4
    Peccarus
    Level 9  
    Drodzy forumowicze,
    potrzebuję Waszej pomocy, bo już sam siedzę nad tym 2 dni i nic nie udało mi się zdziałać. Niestety od 2 dni mam straszny problem z chwilowym gubieniem pakietów internetowych. Już opisuję w czym rzecz.

Mój PC podłączony jest do internetu adapterem TP-LINK Archer T9UH przez WiFi 5GHz do routera TP-LINK Archer C8. Przez pół roku takiego użytkowania było wszystko idealnie, PING stabilny na poziomie 24. Niestety od 3 dni mam problem np. podczas rozmów na skypie czy grania w gry sieciowe z chwilowymi zacięciami i skokami PING'u uniemożliwiającymi normalną rozmowę.

Po przełączeniu na kabel ethernet problem mija i skoki PING'u nie występują w ogóle. Niestety mój PC jest zbyt daleko od routera na kabel i niestety muszę używać WiFi 5GHz. Do tej pory nie było z tym problemu więc mam nadzieję, że dzięki Waszej wiedzy uda nam się rozwiązać ten problem.

Do tej pory zdążyłem już:
    - zresetować router,
    - zaktualizować oprogramowanie routera,
    - zaktualizować sterowniki karty sieciowej,
    - postawić na nowo Windowsa,
    - zaktualizować Windowsa,
    - zmienić kanały sieci WiFi na te nieużywane.

Nie wiem czy to wina karty sieciowej czy właśnie routera. Pomocy :(
    Peccarus
    Level 9  
    kindlar wrote:
    Jak odpalisz insidera https://www.metageek.com/products/inssider/ na laptopie w tej lokalizacji, której go używasz to co pokazuje?

Z tego co widzę to płatny program. Czytałem, że właśnie dobrze nim przeskanować ale powstrzymała mnie cena.
    Peccarus
    Level 9  
    kindlar wrote:
    https://www.programosy.pl/program,inssider.html

Wersja 4 wymaga podania kodu rejestracyjnego, ściągnąłem InSSIDer v.3. Poniżej wrzucam zrzut ekranu z programu. Mam ustawiony kanał 44.
    Gubienie pakietów - TP-LINK Archer C8 + TP-LINK Archer T9UH