Witam serdecznie sznowne grono uzytkownikow...
Szukam juz wszedzie gdzie tylko moge. Pierwszym problem jest miejsce zamieszkania. Anglia kraj w ktorym specjalisci bazuja tylko na klodzie bledu a pozniej juz tylko rozkladanie rak...
Zaczne od poczatku...
Mercedes sprinter 313 cdi 2007r.
Jakis czas temu pojawily sie pierwsze problemy. Auto gubilo moc pod gorke, szbki restart kluczykiem pomagal i jechal dalej. Za jakis czas okazalo sie ze jest zapchany dpf. Znalazl sie spevjalista ktory po wycieciu dpf wylaczyl roznicowke oraz czujnik temperatury wraz z EGR. Tak mi powiedzial. Wgral nowa mape i auto jezdzilo przez okolo miesiac. W miedzy czasie oraz przed problemem z dpf pojawil sie problem z zapalaniem na cieplyn silniku. Krecil krecil dopiero po jakims czasie odpalil. Nie ma reguly raz pali cieply raz nie. Komputer pokazal czujnik walu, zatem zostal wymieniony ale to nie rozwiazalo problemu.
Okolo tygodnia temu jechalismy auto stracilo moc i tu juz restart nie pomogl.
Caly czas miga check silnika a mocy brak. Zatem udalismy sie na ponowna diagnostyke.
Okazalo sie ze pojawil sie kod dtc2624
Ponoc czujnik doladowania. Zostal wymieniony i wciaz prawdopodobnie jest blad odczytu poniewaz chlopak mowil ze ciśnienie caly czas pokazuje sie takie samo.
Oto lista czesci zamienionych lub wymienionych.
-czujnik cisnienia doladowania
-zawor regulacji gruszki turbo
-czujnik cisnienia spalin
-przeplywka
-map sensor
-szczelnosc w dolocie sprawdzona, gumy oraz rury od intercoolera rowniez.
-regualtor cisnienia paliwa na listwie
-odpieta kostka od ecu i sprawdzone polaczenia i ewentulnie zasniedziale styki
Nie jestem pewien czy wszysyko wymienilem nie mniej jednak nic nie pomoglo.
Check silnika miga zaraz po zapaleniu i nic sie nie zmienilo...
Pomozcie prosze bo rece juz opadaja...
Nikt nie wie oco chodzi i chyba za bardzo nie chce sie podjac.
Czy ktos moze mi cos zasugerowac??
Pozdrawiam serdecznie i bardzo dziękuję za jakies posdpowiedzi.
Szukam juz wszedzie gdzie tylko moge. Pierwszym problem jest miejsce zamieszkania. Anglia kraj w ktorym specjalisci bazuja tylko na klodzie bledu a pozniej juz tylko rozkladanie rak...
Zaczne od poczatku...
Mercedes sprinter 313 cdi 2007r.
Jakis czas temu pojawily sie pierwsze problemy. Auto gubilo moc pod gorke, szbki restart kluczykiem pomagal i jechal dalej. Za jakis czas okazalo sie ze jest zapchany dpf. Znalazl sie spevjalista ktory po wycieciu dpf wylaczyl roznicowke oraz czujnik temperatury wraz z EGR. Tak mi powiedzial. Wgral nowa mape i auto jezdzilo przez okolo miesiac. W miedzy czasie oraz przed problemem z dpf pojawil sie problem z zapalaniem na cieplyn silniku. Krecil krecil dopiero po jakims czasie odpalil. Nie ma reguly raz pali cieply raz nie. Komputer pokazal czujnik walu, zatem zostal wymieniony ale to nie rozwiazalo problemu.
Okolo tygodnia temu jechalismy auto stracilo moc i tu juz restart nie pomogl.
Caly czas miga check silnika a mocy brak. Zatem udalismy sie na ponowna diagnostyke.
Okazalo sie ze pojawil sie kod dtc2624
Ponoc czujnik doladowania. Zostal wymieniony i wciaz prawdopodobnie jest blad odczytu poniewaz chlopak mowil ze ciśnienie caly czas pokazuje sie takie samo.
Oto lista czesci zamienionych lub wymienionych.
-czujnik cisnienia doladowania
-zawor regulacji gruszki turbo
-czujnik cisnienia spalin
-przeplywka
-map sensor
-szczelnosc w dolocie sprawdzona, gumy oraz rury od intercoolera rowniez.
-regualtor cisnienia paliwa na listwie
-odpieta kostka od ecu i sprawdzone polaczenia i ewentulnie zasniedziale styki
Nie jestem pewien czy wszysyko wymienilem nie mniej jednak nic nie pomoglo.
Check silnika miga zaraz po zapaleniu i nic sie nie zmienilo...
Pomozcie prosze bo rece juz opadaja...
Nikt nie wie oco chodzi i chyba za bardzo nie chce sie podjac.
Czy ktos moze mi cos zasugerowac??
Pozdrawiam serdecznie i bardzo dziękuję za jakies posdpowiedzi.