Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Hornet nowy licznik - Przeróbka istalcji pod uniwersalny licznik

ElektroLoser 08 Feb 2019 12:55 8067 6
    ElektroLoser
    Level 2  
    Witam,
    Zakupiłem licznik uniwersalny do motocykla w, którym musiałem przerobić wiązkę oryginalnego prędkościomierza na odpowiednią do nowego. Stary licznik był analogowy a ten jest cyfrowy. Udało mi się już połączyć wszystko co jest wspólne, natomiast mój motocykl nie ma czujnika paliwa, a ikona rezerwy na zegarze świeci się cały czas jeżeli nic nie jest podpięte. Chciałbym po prostu oszukać w jakiś sposób tą ikonę rezerwy, ale nie wiem jak to zrobić. Z załączniku instrukcja od tego licznika Honda Hornet nowy licznik - Przeróbka istalcji pod uniwersalny licznik
  • Helpful post
    andrzej20001
    Level 43  
    Wychodzi na żółty z białym rezystor z 40-50ohm do masy. Pokaże z połowę zbiornika. 10 masz full 90 pusty. Zrób test słabym rezystorkiem.
    ElektroLoser
    Level 2  
    Dziękuję, działa. Nie wiem jak Andrzej20001 to obliczyłeś ale pomogło. Zamontowałem 47ohm rezystor i pokazuje mi teraz 3kreski paliwa z 5.

Dodano po 28 [minuty]:

Dla pozostałych kolegów, zrobiłem ściągnę. Dotyczy Hondy Hornet PC34
    Ikonkę oleju (nr. 8) ustawiłem jako CHECK ENGINE bo na liczniku nie było dokładnie takiej samej ikonki
    Nr. 9 to właśnie te oszukanie ikony rezerwy bo ten Hornet nie ma jeszcze czujnika paliwa
    https://obrazki.elektroda.pl/7920095900_1549653260.jpeg
    andrzej20001
    Level 43  
    Brązowo czerwony ikona check. Pin 7
    Laulau76
    Level 1  
    Witam
    Chcialbym podpiac sie do tematu co do takiego licznika . Zamontowany w quadzie polaris predator 500. Mam problem z podlaczeniem obrotow, gdzie podlaczyc kabelek speed sensor

z gory dziekuje za pomoc
    Droodon
    Level 1  
    W tej hornetce jak podpiąłeś prędkość?
    Hornet600lol
    Level 1  
    Witam mam pytanie jak zrobiłeś ze pokazuje Ci prędkość ?