Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera

Grzesiek kaczka 09 Feb 2019 20:10 1584 8
    Grzesiek kaczka
    Level 4  
    Witam. Mam problem z odbiorem stacji radiowych w Peugeot 307 rok 2003. Po wyszukaniu i zapisaniu kilku stacji wszystko gra ładnie do momentu, gdy samochód stoi. Po rozpoczęciu jazdy już tak fajnie nie jest - owszem są chwile że radio gra dobrze, ale są chwile że z radia słychać szumy albo całkowicie gubi fale danej stacji, zależne jest to od terenu jaki pokonuje samochód. Bardzo proszę o pomoc i poradę, pozdrawiam.
    sosarek

Level 43  
    Instalacja antenowa sprawdzona?
    Grzesiek kaczka
    Level 4  
    Instalacja antenowa sprawdzona, dla pewności kupiłem i założyłem nowy przewód antenowy i nowy przewód zasilający wzmacniacz.
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Grzesiek kaczka wrote:
    Clarion PU-2472B

Uszkodzona głowica UKF - standard w tym radiu.
    tolo
    Level 34  
    Potwierdzam, uszkodzona głowica UKF, można to naprawić.
    Grzesiek kaczka
    Level 4  
    Z ciekawości ostatnio sprawdzałem na radiu JVC sprawne radio z poprzedniego samochodu jest odrobinkę lepiej ale również podczas jazdy zdarzają się szumy a nawet czasami radio całkowicie gubi zasięg. Czy to może być wina podstawki wzmacniacza anteny, bo maszt bym wykluczył ponieważ wymieniłem na nowy.
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Grzesiek kaczka wrote:
    Czy to może być wina podstawki wzmacniacza anteny,

To jest też standardowa usterka w tym aucie.
    Grzesiek kaczka
    Level 4  
    Orientujecie się gdzie mógłbym kupić nową podstawkę antenową ze wzmacniaczem czy będę musiał szukać na internecie używki?
    Grzesiek kaczka
    Level 4  
    Wymieniłem podstawkę anteny ze wzmacniaczem na nową niedawno jak wspominałem wymieniłem przewód antenowy i zasilający wzmacniacz i próbowałem dziś na trzech radiach na każdym słabo odbiera w trasie słychać szumy albo radio od nowa wyszukuje stacji . Czy wina może być po stronie złego podłączenia kostek iso. Bardzo bym prosił o pomoc i fachową doradę dołączam zdjęcia. Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera Clarion PU-2472B w Peugeot 307 - radio słabo odbiera