Ricoh_220 wrote:To co miasto to obyczaj.
Za siebie w Krakowie octavia 1,6 ful zniżki prawie 800 złotych
800zł to mam za s80 2,8 BT, także w dużych miastach o wiele drożej.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereRicoh_220 wrote:To co miasto to obyczaj.
Za siebie w Krakowie octavia 1,6 ful zniżki prawie 800 złotych
Ricoh_220 wrote:Za siebie w Krakowie octavia 1,6 ful zniżki prawie 800 złotych zapłaciłem prawko 25 lat.Oczywiście samo OC i NW.
Ricoh_220 wrote:Syn kupił corsę C 2004 rok 1,2 pojemność.
Dla formalności nie wiem gdzie sprawdzał. Na pewno w sieci.
vodiczka wrote:Powiedziała mi że pokryją szkodę a ja wtedy muszę dopłacić do OC 300 złewoo wrote:Ale dopłacisz po szkodzie czy musisz skorygować oświadczenie i dopłacić przed ewentualną szkodą?Zadzwoniłem i pani powiedziała że w razie szkody zapłacą ale wtedy do polisy dopłacę ok 300 zł.
vodiczka wrote:Aż mi się wierzyć nie chce. Czemu w takim razie ma służyć oświadczenie, ze z auta nie korzysta młody kierowca i jak się ma ewentualna dopłata 300 zł po szkodzie do szkody o wartości np. 15 000 zł nie mówiąc o wyższej?
ewoo wrote:vodiczka wrote:Aż mi się wierzyć nie chce. Czemu w takim razie ma służyć oświadczenie, ze z auta nie korzysta młody kierowca i jak się ma ewentualna dopłata 300 zł po szkodzie do szkody o wartości np. 15 000 zł nie mówiąc o wyższej?
Tak mi się wydaje, że te 300 to jest właśnie dopłata za korzystanie przez młodego kierowcę. Widocznie idą klientowi na rękę . z TUWem jest tak że to jest towarzystwo ubezpieczeniowe w którym wykupując polisę staję się członkiem towarzystwa ubezp. To nie jest spółka akcyjna. Dawniej do plisy była doliczana opłata członkowska. Teraz to nie wiem bo idę do agenta płacę i nie patrzę czy jest tam członkowska jak dawniej czy nie. Może przez to inaczej patrzą na ubezpieczającego i pozwalają na takie rozwiązania. Bo to wygląda jakby pobieranie opłaty po fakcie np. kolizji .
radex324 wrote:Nie wiem skąd wy bierzecie te składki
radex324 wrote:Wysokie jakieś po 5-6k, samo oc max 3500 mogło by wyliczyć chyba że większe miasto to sobie 2k doliczają.
Dodano po 52 [sekundy]:
Dodam że mam 19lat i na Śląsku mieszam.
vodiczka wrote:Aż mi się wierzyć nie chce. Czemu w takim razie ma służyć oświadczenie, ze z auta nie korzysta młody kierowca i jak się ma ewentualna dopłata 300 zł po szkodzie do szkody o wartości np. 15 000 zł nie mówiąc o wyższej?